• Homepage
 • >
 • Mannen
 • >
 • Maak jouw VR app met de hulp van een VR ontwikkelaar

Maak jouw VR app met de hulp van een VR ontwikkelaar

 • Menfacts
 • juli 27, 2020
 • Comments Off
vr ontwikkelaar

Wanneer je een VR app gaat maken, dan kun je dat doen door gebruik te maken van de VR toepassingen van een standaard browser. Je hebt dan speciale hardware nodig zoals een 360 graden camera. Voor advies met betrekking tot de hardware die je nodig hebt kun je terecht bij een VR ontwikkelaar voor zowel het aankopen als het huren ervan. Maar zelfs wanneer je de juiste hardware hebt en gebruik maakt van de toepassingen van de standaard browser, dan nog weet je niet of je wel het gewenste resultaat behaald dat jij voor ogen hebt. Je kunt het maken van een VR app ook uitbesteden aan een VR ontwikkelaar. Tegenwoordig zijn er echter heel veel bedrijven die zich aanbieden als VR ontwikkelaars. Maar hoe weet je nu welke VR ontwikkelaar het beste past bij jou en jouw project?

Een VR app laten maken bij een VR ontwikkelaar

Je wilt een VR app laten maken bij een VR ontwikkelaar. Maar welke VR ontwikkelaar is geschikt voor het project dat jij voor ogen hebt? Steeds meer bedrijven claimen dat ze een VR app kunnen maken. Wanneer je op zoek gaat naar een VR bedrijf, bedenk dan dat het handig is als je bij dit bedrijf kunt kiezen voor een totaaloplossing! Bekijk vooraf de portfolio van het VR bedrijf. Bekijk ook wat een VR ontwikkelaar doet en welke stappen er worden gedaan voor een VR toepassing. Een goede VR app laten maken begint met een adviesgesprek. Zo wordt voor de VR ontwikkelaar duidelijk wat het doel is wij jij als opdrachtgever wilt bereiken en wat de mogelijkheden én beperkingen zijn. Hierbij komt natuurlijk ook ter sprake wat het budget is dat beschikbaar is voor het maken van de VR toepassing.

Stappen die worden gevolgd na het adviesgesprek

Het doel van de VR toepassing is bepaald en nu wordt de vorm gekozen. Wordt het een 360 graden video of een 3D presentatie die wordt samengesteld aan de hand van CAD modellen? Computer Aided Design (CAD) bestanden zijn gemaakt met CAD software. De VR ontwikkelaar bepaald samen met de opdrachtgever welke hardware nodig is. Denk hierbij aan VR brillen die verkrijgbaar zijn in diverse prijs variaties. Hierbij geldt dat duurder niet altijd beter is en de specialist op het gebied van VR toepassing weet hier alles van. Hierna is het tijd om opnames te gaan maken. Deze worden gemonteerd en er wordt een 3D omgeving ontworpen zodat je het concept resultaat ook kunt testen. Heb jij een presentatie gepland dan is de datum waarop alles af moet zijn bekend en zal de laatste stap, het gereedmaken van het project uiteraard voor die datum liggen.

Waarvoor kun je een Virtual Reality bedrijf inschakelen?

Een VR bedrijf kan je helpen bij

 • Het maken van een 360 graden video omdat zij hiervoor de juiste hardware zoals een 360 graden camera in huis hebben.
 • Het maken van een computer animatie
 • Het maken van een interactieve productie
 • Het aankopen of huren van VR apparatuur zoals VR brillen of een 360 graden camera

Previous «
Next »