Tips voor het schoonmaken van je automatten

  • Menfacts
  • juli 12, 2022
  • Comments Off
automatten schoonmaken

De kans is groot dat jij je niet iedere dag bezighoudt met de matten van je auto. Vaak stappen we in onze auto en draaien we direct de sleutel om en vertrekken we. Toch zal je verstelt staan hoeveel vuil er eigenlijk allemaal achterblijft op de matten van je auto. Nu zal dit in de zomer doorgaans een stuk minder zijn, maar in de winter kan het behoorlijk vies worden. Bijvoorbeeld door het strooizout wat aan de onderkant van je schoenen blijft zitten of modder, wanneer het heeft geregend. Kortom, het schoonmaken van je automatten is dus geen overbodige luxe! Wil jij weten hoe je dit het beste kunt doen, dan hebben wij een aantal tips voor je.

Hoe kan ik mijn matten schoonmaken?

Het schoonmaken van je automatten, bijvoorbeeld de Peugeot 107 automatten, kan op verschillende manieren. Om je een idee te geven welke opties je allemaal hebt voor het schoonmaken, hebben we ze hier voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

Stofzuigen

De eerste stap van het schoonmaken van de matten van je auto is door ze te stofzuigen. Hiermee verwijder je namelijk het eerste vuil, voordat je verder kunt gaan met de rest van het vuil wat ‘verstopt’ zit. Je kunt dit natuurlijk thuis doen met je eigen stofzuiger, maar vaak is een stofzuiger die bij een wasstraat hangt makkelijker in gebruik. Deze beschikken over meer zuigkracht, waardoor er meer vuil wordt opgezogen. 

Water

Nu het eerste vuil van je automatten zijn verwijderd, kan het zijn dat er nog wat hardnekkige vlekken zijn achtergebleven. Misschien heb je wel een keer geknoeid met koffie of er zit viezigheid van je schoenen in… Dat gaat er natuurlijk niet uit met de stofzuiger. Pak dus een emmer met warm water en bij voorkeur een spons of borstel. Je zult zien, dat je hier al een heel eind mee komt.

Schoonmaakmiddel

Alleen water is niet altijd voldoende om de matten van je auto goed te kunnen schoonmaken. Als je hele vieze automatten hebt, kun je het beste een sopje maken van warm water en schoonmaakmiddel. Je zult zien dat het dan vaak stukken beter gaat en heb je voor je het weet weer praktisch nieuwe matten in je auto.

Het belang van goed onderhoud van je matten

Door je matten regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat vuil zich niet kan gaan hechten. Vooral met zout en andere bijtende stoffen is het belangrijk dat je hier niet te lang mee wacht. Wacht je te lang, dan kun je je automatten niet meer goed schoon krijgen en dat komt ook de levensduur van je matten niet ten goede.

Previous «
Next »