• Homepage
  • >
  • Lifestyle
  • >
  • Tips om je garage gemakkelijk schoon te maken en georganiseerd te houden

Tips om je garage gemakkelijk schoon te maken en georganiseerd te houden

  • Menfacts
  • juli 5, 2023
  • Comments Off
opgeruimde garage

Ben je het beu om elke keer als je iets uit de garage moet hebben een uur bezig bent voor je het gevonden hebt? Is jouw garage een grote chaos en blijf je het maar uitstellen om dit aan te pakken? Na het lezen van dit artikel heb je geen smoesjes meer en weet je gelukkig ook dat dat opruimen best wel mee kan vallen. En als je dit opruimen goed plant, en zorgt voor zaken als opbergboxen, dan kun je je garage georganiseerd en opgeruimd houden! Hier volgen enkele tips om de garage op te ruimen, zodat je deze beter kunt organiseren. 

Ruim de grond, werkbladen en tafels op

Voordat je aan iets anders begint, moet je eerst de grond opruimen. Als je veel dozen en andere willekeurige dingen hebt liggen, zal het moeilijk zijn om in elk hoekje en gaatje te komen. Het maakt niet uit of deze dozen bedoeld zijn om in de garage te blijven en niet om weggegooid te worden; het eerste dat je moet doen, is ze van de grond te krijgen. Je kunt later wat tijd nemen om ze te doorzoeken en de dingen te ordenen in bijvoorbeeld opbergdozen en voorraadbussen die je wil bewaren.

Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg ruimte in je garage hebt om alles van de grond te krijgen, overweeg dan om wat planken op te hangen. Dit kan alle verticale ruimte die je daar hebt gebruiken en helpen om alle rommel weg te werken. Doe hetzelfde met je tafels, want je wilt ze grondig schoonmaken voordat je je spullen er weer opzet. Een goed idee is om alles buiten op de oprit of in de tuin te zetten, zodat je ze later kunt doorzoeken.

Reinig alle oppervlakken

Nu je de grond en tafels hebt opgeruimd, is het tijd om je garage echt schoon te maken. Eerst moet je vegen en stofzuigen. Zorg ervoor dat je niet alleen de grond en tafels schoonmaakt, maar ook langs je muren en plafond. Dit kan helpen bij het verwijderen van oude spinnenwebben. Vervolgens moet je de muren schrobben. Maak een mengsel van gelijke delen water en bleekmiddel en gebruik dat om deze oppervlakken schoon te maken en te desinfecteren. Als laatste schrob je de grond. Meng heet water en wasmiddel om goed te kunnen schrobben. Hiermee worden alle hardnekkige vlekken op de vloer verwijderd.

Alles doorzoeken

Nu je klaar bent met het schoonmaken van de garage, geef deze dan wat tijd om te luchten. Dit is het ideale moment om alles wat je buiten hebt neergezet te doorzoeken. Maak een paar stapels: bewaren, verkopen, schenken of weggooien. Als je klaar bent met sorteren in deze 4 stapels, kun je de “bewaar stapel” nog verder sorteren in verschillende categorie├źn. Dit zal je later helpen als je alles weer in je garage zet.

Voor de andere 3 stapels kun je ze allemaal in vuilniszakken of plastic bakken doen. Van de stapel “verkopen” wil je misschien foto’s maken op de oprit terwijl er goede verlichting is. Op die manier heb je afbeeldingen die je bij je advertenties kunt plaatsen, en dat allemaal zonder dat je door een tas of bak hoeft te snuffelen om het item weer tevoorschijn te halen voor foto’s.

Voordat je alles wat je nodig hebt weer in je schone garage zet, moet je deze in verschillende zones verdelen. Op die manier is het niet alleen gemakkelijker om snel de dingen te vinden die je nodig hebt, maar ook om het langer schoon te houden. Hierdoor hoef je niet meer zo vaak de garage schoon te maken!

Previous «
Next »