• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Een solo-reis door Australië: tips en tricks voor individuele avonturiers

Een solo-reis door Australië: tips en tricks voor individuele avonturiers

  • Menfacts
  • mei 30, 2023
  • Comments Off
solo reis door australie

Laten we eerlijk zijn, een solo-reis door Australië kan een spannend avontuur zijn! Als je kiest voor een individuele rondreis Australië, dan merk je dat de mogelijkheden voor het reizen vrijwel eindeloos zijn. Dus waar kun je nu eigenlijk het beste op letten? In dit artikel geven we je een paar erg handige tips en tricks om je te helpen bij het plannen van je individuele reis naar de andere kant van de wereld/

Doe het nodige onderzoek en plan van tevoren alvast je reis

Je weet het misschien maar al te goed. Australië is een enorm land met diverse landschappen en activiteiten. Dus boek je je vliegtickets Australië, dan is het een goed idee om je wat verder in te gaan lezen over het land. Doe bijvoorbeeld het nodige onderzoek naar de plaatsen die je wilt bezoeken, de seizoenen, het klimaat en eventuele visumvereisten. Maak een reisschema met de highlights die je maar al te graag wilt gaan zien. Het belangrijkste van alles? Houd ook ruimte voor flexibiliteit en spontaniteit.

Zorg er altijd voor dat je op een veilige manier gaat reizen

Ook al is Australië een erg veilig land, het is natuurlijk nog steeds enorm belangrijk dat je goed op je eigen veiligheid let. Vooral op het moment dat je alleen gaat reizen. Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken? Informeer anderen bijvoorbeeld over je reisplannen en laat ze weten waar je bent. Zorg ervoor dat je belangrijke documenten, zoals paspoort en visa, veilig bewaart. En, net zoals je dat doet in je eigen land. Wees alert op je omgeving, vooral ’s avonds laat of op afgelegen plaatsen.

Bepaal van tevoren altijd goed wat je budget is

Misschien weet je het op dit moment maar al te goed. Reizen in Australië is een stuk prijziger in vergelijking met Azië of Zuid-Amerika. Maak daarom van tevoren altijd een realistisch budget voor je reis. Australië kan prijzig zijn, vooral als het gaat om accommodatie, transport en activiteiten. Houd rekening met kosten voor eten, accommodatie, transport, excursies en eventuele onvoorziene uitgaven. Overweeg om in hostels te verblijven en hier en daar je eigen maaltijden te bereiden. Daarnaast staat het land ook bekend om verschillende gratis attracties en free walking tours in de bekendste steden. Op deze manier kun je dus net even wat meer geld besparen en heb je meer budget over voor deze fantastische reis.

Previous «
Next »