De top 3 beste strategische bordspellen bij het Spellenhuis

  • Menfacts
  • mei 30, 2023
  • Comments Off
strategische bordspellen

Ben jij groot liefhebber van bordspellen en wil je wel eens een wat moeilijker spel uitproberen? Dan is een bordspel waarbij je goed moet nadenken, logische beslissingen moet maken, strategisch moet plannen en tactische acties uitvoert de perfecte optie! In dit artikel vind je meer informatie over strategische bordspellen en bespreken we de beste strategische bordspellen van dit moment, die tevens de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2022 zijn: Ark Nova, Cascadia en Libertalia.

Wat zijn nu eigenlijk strategische bordspellen?

Simpel gezegd zijn strategische bordspellen games waarmee je met tactische en strategische besluiten de uitkomst van het spel beslist. Door het creëren van een sterk plan probeer je gestelde doelstellingen te bereiken en je tegenstanders te verslaan. Vaak neemt het spelen van een strategisch bordspel ergens tussen de 60 en 150 minuten in beslag. 

Bij het spelen van dit type bordspellen, ook wel expert spellen genoemd, is de geluksfactor dus niet bepalend. Je bent volledig afhankelijk van het maken van slimme beslissingen en het goed kunnen anticiperen op de mogelijke zetten van andere spelers. En als beloning voor het succesvol uitvoeren van jouw plan op een tactische manier kun je de winst binnenslepen. 

Dit zijn de meest populaire strategische bordspellen van het moment

Ben je gek op het spelen van gezelschapsspellen, maar laat je liever je hersenen wat meer kraken? Dan zijn strategische bordspellen perfect voor jou. We nemen je mee in de wereld van tactiek en strategie met de meest populaire expert bordspellen van dit moment. 

Ark Nova

Ark Nova van White Goblin Games is uitgeroepen tot het beste expertspel van 2022. In dit prachtige bordspel sta je aan het hoofd van een wetenschappelijk beheerde dierentuin. 

Het doel van het spel is het plannen en ontwerpen van de meest succesvolle zoölogische instelling. Dit doe je door het spelen van verschillende soorten actiekaarten waarmee je behuizingen kunt bouwen, geld via sponsoren kunt inzamelen, dieren kunt huisvesten en wereldwijde natuurbehoudsprojecten kunt steunen.

Cascadia

Ook bordspel Cascadia van uitgever White Goblin Games is in de prijzen gevallen en verkozen tot beste familiespel van 2022. Het uitdagende spel speelt zich af in het Cascadia berggebied in het noordoosten van Noord Amerika. 

Je kruipt in de huid van een natuurliefhebber en probeert een gevarieerd natuurgebied te maken dat leefbaar is voor verschillende diersoorten. Door het tactisch spelen van fiches, tegels en kaarten probeer je aaneengesloten gebieden te creëren waarmee je punten verdient. Heb jij aan het einde van het spel de perfecte verhouding gevonden tussen natuur en dier, dan ben jij de winnaar! 

Libertalia

Libertalia, of eigenlijk Libertalia: De Winden van Galecrest van 999 Games heeft in 2022 de prijs van beste kennerspel binnengesleept. In dit bordspel reis je als Admiraal samen met de luchtpiraten die onder jouw commando staan de zeeën over en ga je de strijd om rijkdom en roem aan met je tegenstanders. 

Je bezoekt met jouw piraten verschillende eilanden waarbij je op een strategische manier diverse combinaties moet maken. Houd daarbij rekening met de eventuele plannen van je tegenstander en speel daar tactisch op in. De speler die het slimste zijn karakterkaarten inzet kaapt de buit onder de neus van de tegenstander vandaan. 

Een absolute aanrader als je het ons vraagt. Dankzij de grote spelinteractie is iedere game namelijk weer anders dan de voorgaande keren!

Strategisch bordspel uitproberen bij het Spellenhuis

Bij spellenwinkel Spellenhuis bieden we je de mogelijkheid om deze 3 strategische bordspellen uit te proberen met je vrienden in ons bordspellen café The Board Room. We hebben twee locaties, in Den Haag en Haarlem, waar je onder het genot van een hapje en drankje deze spellen kunt uitproberen. En mocht je het uitgeprobeerde spel wat vinden, dan krijg je na het bezoek aan het bordspellencafé ook nog eens 10% korting op jouw spelaankopen!

Previous «
Next »