Bespaar energie met deze 3 gave gadgets

  • Menfacts
  • oktober 31, 2017
  • Comments Off
gadgetes

Als je minder energie wilt gebruiken is dat niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor je portemonnee. Je kent vast al de meest gebruikelijke manieren van energiebesparing zoals het ontdooien van je vriezer, het ophangen van was en het gebruik van LED-lampen.

Er zijn ook hele grappige manieren van energie besparen. Met de volgende drie gadgets maak je het leuk én hip.

Gadget #1: Powerbank op zonne-energie

Een powerbank is erg handig als je onderweg bent en even geen stroom hebt. Wil je een powerbank meenemen, dan moet je deze eerst thuis opladen in het stopcontact. Door middel van een powerbank op zonne-energie laad je dit duurzaam op, puur op de kracht van de zon.

Gadget #2: Waka Waka Leeslamp

Waka Waka is een bekende naam als het gaat om duurzame gadgets. De Waka Waka Solar Light is gemaakt van gerecycled plastic en heeft een zonnepaneel. Met 1 dag opladen kun je 16 uur een boek lezen in het donker! Daarnaast zorg je met de aankoop van een lamp ook nog voor betaalbare lampen in ontwikkelingslanden.

Gadget #3: Smartfans

Een smartfan is een ventilator(tje) dat je op je kachel zet. Door zelfopgewekte stroom gaat de ventilator draaien. Door het draaien van de ventilator wordt de warme lucht van je kachel/verwarming verspreid door de ruimte. Dat betekent dus dat je minder hard hoeft te stoken!

Geld besparen op je energierekening

Geen gadgets, maar wel een tip als je nog meer geld wilt besparen op je energierekening. Energieleveranciers geven nieuwe klanten vaak hoge welkomstkortingen. Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier profiteer je altijd van deze mooie welkomstbedragen. Onder de streep ben je veel voordeliger uit dan wanneer je blijft zitten waar je zit (en dus teveel betaalt).

Overstappen is tegenwoordig binnen een paar klikken geregeld. Energie vergelijken is vooraf wel handig om te doen. Zo vind je in 1 oogopslag het goedkoopste energiecontract voor jou. Regel de overstap via de vergelijker en betaal nooit meer teveel.

 

Previous «
Next »