• Homepage
  • >
  • Drank
  • >
  • Triporteur from Heaven, een zeer lekker blondbiertje!

Triporteur from Heaven, een zeer lekker blondbiertje!

  • Menfacts
  • november 5, 2017
  • Comments Off
triporteur from heaven

Geniet jij ook graag van een lekker biertje bij het eten of drink je het liever gewoon vergezeld van wat lekkere hapjes? Bierliefhebbers weten het maar al te goed: een biertje in de namiddag of avond smaakt altijd! En drink je liever niet alleen? Dan zorgt wat aangenaam gezelschap voor een ontspannen sfeer om extra te kunnen genieten. Wat het drinken van bier ook zo leuk en boeiend maakt is het breed aanbod aan allerlei soorten. Ieder bier is namelijk een ontdekkingstocht op zich.

Een lekker blondbier uit Limburg

Hou je als liefhebber van bier ook zo van een lekker blondbier? Maak dan kennis met ‘Triporteur from heaven’ een in 2012 voor het eerst gebrouwen, lekker speciaalbier. Triporteur from heaven werd gebrouwen door Bert Van Hecke, in de brouwerij BOMBrewery te Bree. Hij is al jarenlang actief in de brouwwereld en heeft al gewerkt voor Boon, Rodenbach, Orval en Sint-Bernardus. Zelfs in Amerika bij New Belgium! Kwaliteit en originaliteit worden door Bert hoog in het vaandel gedragen.

De naam BOMBrewery staat voor Belgische Originele Moutbakkerij en Brouwerij. Deze Limburgse brouwerij werkt samen met andere brouwerijen waar gebrouwen wordt aan de hand van een kant-en-klaar brouwpakket. BOMBrewery zorgt voor het mengen en verpakken van alle benodigde ingrediënten en levert de pakketten aan de verschillende brouwerijen. Die brouwerijen zijn dus niet op de hoogte van de samenstelling van het brouwpakket.

Triporteur from heaven, een lekker blondbier

Triporteur from heaven is een Belgisch bier van hoge gisting. Het is een blondbier met een alcoholpercentage van 6,2%. De verschillende soorten mout (gerst en tarwe) in het bier werden zelf gebrand en geroosterd door de brouwerij BOMBrewery. De hop in Triporteur from heaven is van uitstekende kwaliteit. Hiervoor werd gebruik gemaakt van East Kent Golding, Styrian Golding & Cascade hop. Verder zit er ook donkere en witte kandijsuiker in dit bier. Dit geheel aan ingrediënten en een ongefilterde afwerking met hergisting in de fles geven de Triporteur from heaven een fruitige, doch zacht (hop)bittere smaak met een heerlijke, bittere afdronk.

Hoewel dit 100% Belgische bier nog niet zo heel erg bekend is bij de meeste mensen, is het reeds in de prijzen gevallen. In 2013 won dit lekker speciaalbier een bronzen medaille in de categorie Abbey Blonde tijdens de Australian International Beer Awards, een prestigieuze prijsuitreiking waar de beste bieren ter wereld worden bekroond. Deze bekroning maakt het proeven van dit prachtig blonde speciaalbier zeker de moeite waard!

Previous «
Next »