Wat te doen bij pijn tijdens het sporten?

  • Menfacts
  • november 2, 2017
  • Comments Off

Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Je bloeddoorstroming verbetert, je spieren en gewrichten worden sterker en je voelt je er gewoon beter door. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens het sporten waardoor je pijn hebt, en in dat geval is het belangrijk de juiste keuzes te maken.

Pijn tijdens het sporten kan door verschillende factoren veroorzaakt worden, maar het is altijd belangrijk om er aandacht aan te besteden. De volgende zaken kunnen je helpen om pijn te voorkomen en, als je dan toch pijn hebt, te voorkomen dat het erger wordt!

Wat te doen bij pijn tijdens het sporten?

1. Op tijd stoppen

Eerst en vooral – en dit is eigenlijk de meest voor de hand liggende stap – is het belangrijk te stoppen als je een stekende, ongemakkelijke pijn hebt. Hoewel spierpijn natuurlijk een teken is dat je goed bezig bent, is het wel belangrijk dat je tijdig even rust als je last hebt van een gewricht of een stekende pijn. Op die manier voorkom je dat het erger wordt en vermijd je heel wat problemen in de toekomst!

2. Een kniebrace dragen

Als je last hebt van je knie, een van de meest kwetsbare gewrichten, dan is het belangrijk om je voorzorgen te nemen elke keer dat je gaat sporten. Vooral bij sporten zoals tennis en voetbal is het belangrijk een goede ondersteuning te hebben voor de knieën, aangezien er heel wat zijdelingse bewegingen bij komen kijken, die een grote impact hebben op het gewricht. Kniebraces van Monozorg zijn een goed voorbeeld van braces die ervoor zorgen dat je gewrichten beschermd blijven, én dat je minder pijn hebt tijdens het sporten.

3. Goed opwarmen en stretchen

Een van de meest voorkomende oorzaken van pijn tijdens het sporten is stijfheid of stramheid. Maar al te veel mensen vliegen meteen in hun partijtje tennis, zonder effectief te hebben opgewarmd en de spieren te hebben voorbereid. De opwarming is een van de belangrijkste onderdelen van sport en zou ook door recreatieve sporters niet onderschat mogen worden.

Daarbij is het belangrijk om voldoende te stretchen. Op die manier ga je de spieren, die tijdens de activiteit vooral samen zijn getrokken, weer langer maken, waardoor ze niet alleen sneller herstellen, maar ook minder stram en stijf worden. En dat is natuurlijk van groot belang als je wil vermijden dat je de volgende keer moet stoppen met sporten omdat je spierpijn hebt!

Previous «
Next »