Chevrolet woody 1946

  • Menfacts
  • maart 14, 2020
  • Comments Off
Chevrolet woody 1946

Wat ooit ontstaan is uit noodzaak, is nu hip, stoer en trendy: de Chevrolet woody 1946. Het is een heel bijzondere wagen met enerzijds de herkenbare lijnen van de Chevrolet uit de jaren 40 en anderzijds het aparte houten carrosseriewerk. Dit is een wagen die perfect past bij een man met stijl. Hoe zit het met de geschiedenis van deze 1946 Woody en wat is er zo kenmerkend aan? Een beetje achtergrondinformatie is mooi meegenomen als je in zo’n stijlvolle car rondrijdt. Wij zochten voor jou een en ander op over de Chevy woody 1946.

De Chevy 46: na-oorlogse klasse

In de oorlosgsjaren lag de auto-industrie vrijwel stil. Alle energie ging naar de productie voor legermateriaal. De Chevy bestond al voor de oorlog en werd terug in productie gezet op 3 oktober 1946. Het grote probleem was het gebrek aan staalplaat. Onmiddellijk na de start brak een staking uit, namelijk op 21 november. Op 13 maart 1946 begon de assamblagelijn terug te werken. Voor de Chevy uit 1946 werd er vrijwel niets veranderd ten opzichte van het vooroorlogse model. Enkel de grill kreeg een ander uiterlijk en de drie bestaande modellen kregen een nieuwe naam: de Stylemaster, de Fleetmaster en de Fleetline.

De stoere kenmerken van de Chevy woody 1946

Bij de Chevrolet woody 1946 springen houten frames en panelen onmiddellijk in het oog. In de vooroorlogse jaren werden veel wagens, op basis van een fabrieksmodel, door plaatselijke garagisten en zelfs schrijnwerkers omgebouwd tot woody’s. Dit gebeurde op aanvraag van rijke klanten. Hout gaf dan ook, na de oorlog, een specifieke look aan je wagen. Of je nu kiest voor een 1946 Chevy woody Stylemaster, een Fleetmaster of een Fleetline, het is een wagen waar je mee kan pronken. Denk daarbij nog aan een paar snufjes als een woody aanhangwagentje, woody gadgets zoals een houten surfplank of een houten kayak op je dak, en je bent helemaal klaar voor het woody-evenement!

Het einde van de 1946 woody?

Rond de jaren 60 eindigde de productie van woody cars. Toch waren er heel wat fans die bleven zweren bij de hout-look. Hierdoor bleven een aantal merken zoals Chrysler en Ford auto’s produceren met stalen platen die een hout-look hadden. De houtnerven en kleuren werden gewoon op de plaat aangebracht. Je mag dus gerust zijn: jouw Chevy woody 1946 zal altijd zijn charme en succes blijven houden.

Previous «
Next »