Outfit tips voor een first date!

  • Menfacts
  • maart 6, 2020
  • Comments Off
welke outfit voor een first date

Zenuwachtig voor dat eerste afspraakje? Dan ben je niet alleen. Ook je date voelt ongetwijfeld de adrenaline al stromen. Je krijgt slechts één kans om een goede eerste indruk te maken. Zorg dus maar dat je outfit klopt. Hieronder wat uitleg waarom dit belangrijk is op een first date. Als man kan je wellicht ook wat tips gebruiken om je te helpen aan de perfecte outfit.

Stijl: de do’s-and-don’ts

horloges

Ieder heeft zijn eigen stijl. Toch zijn er algemene regeltjes die je best in gedachten houdt.

Kies voor neutrale kleuren. Met een jeans kan je nooit missen. Vergeet niet om ook verzorgd ondergoed te dragen. Je weet maar nooit waar die first date toe leidt. Werk je outfit af met verzorgde schoenen en draag steeds een stijlvol horloge zoals die van Sem Lewis bijvoorbeeld.

Laat die hoody achterwege. Je wil toch dat je date ziet dat je een inspanning deed. Je outfit hoeft helemaal niet saai te zijn, integendeel, maar kies toch het beste niet voor al te drukke prints. Niemand wil met een clown op stap. Ook een das laat je het beste thuis op een eerste afspraakje, anders wordt het misschien té ernstig. Een zonnebril is leuk, maar zet die af wanneer je ergens binnenstapt. Anders lijkt het net alsof je iets te verbergen hebt. Je partner zal zich ook minder comfortabel voelen wanneer jij die bespiedt door je zonnebril. En zelfs al is het bloedheet, draag geen open schoenen. Dit is ietsje té casual.

Blijf jezelf

Wat je ook draagt, zorg dat je je goed voelt en dat je kleren een weerspiegeling zijn van jezelf. Ben je eerder nonchalant, ga dan niet in pak. Zorg wel voor verzorgde casual kledij. Heb je het voor kleuren, toon die dan, maar beperkt, bijvoorbeeld via een klein kleurrijk detail of gekleurde sokken.

Het mooiste zit vanbinnen, wordt weleens gezegd, maar niemand zal ontkennen dat er ook een portie fysieke aantrekkingskracht mee gemoeid is, vooral op een eerste date. Kledij bedekt 90% van je lichaam en de juiste kledij accentueert je mannelijke kenmerken extra. Een gezonde portie testosteron kan nooit kwaad.

De accessoires maken de man

Op een first date ben je op zoek naar een zekere persoonlijkheid en wil je te weten komen of de ander potentieel heeft voor een verdere relatie. Om dit te weten te komen, heb je slechts enkele uren. Niet enkel de conversatie telt, ook en vooral het niet-verbale gedrag en de kledij spelen een rol. Je partner kijkt je misschien niet direct in de ogen, maar kijkt des te meer naar alle details. Schoenen, sokken, tassen, horloges, … maken je look compleet. Je outfit hoeft niet duur te zijn, wel stijlvol en aangepast aan je persoonlijkheid, zodat je de juiste signalen uitzendt.  

Previous «
Next »