Schoenen trends voor najaar 2020 voor mannen

  • Menfacts
  • oktober 16, 2020
  • Comments Off
mannen schoenentrends 2020

Elk jaar wisselen de schoenentrends. Vaak komt dit door een specifiek model van een bepaald merk wat de standaard zet en waar veel andere merken op voortborduren. Vaak kan een groot merk als Nike zo’n trend in gang zetten, maar geregeld ontstaat een trend bij een merk of model waar je het niet van verwachtte. Wat zijn de trends van 2020 in sneakers voor mannen?

Chunky schoenen blijven hot

Waar zo’n 5 jaar geleden Adidas de trend zette met zijn basic tennis schoen, heeft Fila 2 jaar geleden de trend ingezet van de chunky schoen, oftewel de brede, grove schoen. Deze trend startte voorzichtig, zoals de meeste trends die vaak beginnen met een kleine groep trendsetters, waarna de massa volgt. Ondertussen heeft elk merk de chunky schoen ontdekt en zie je hem zelfs bij dure merken zoals Martin Margiela en Balenciaga. Ook voor 2020 is de chunky schoenen trend nog niet voorbij, met een speciale plaats voor de chunky zool. 

Een grove zool loopt heerlijk

De grovere zool is een verademing voor je voeten, want het loopt heerlijk. Zeker de zomerse varianten met lichtgewicht zolen. De uitstraling is robuust, maar ze lopen zo licht als een veertje. Daarnaast zijn het dit seizoen niet alleen sneakers die voorzien zijn van zo’n chunky zool, ook sandalen Hebben dit soort zolen tegenwoordig. Ideaal voor een extra sportieve look op een warme dag.

Sneakers van premium leer

Een andere belangrijke trend bij sneakers voor mannen dit seizoen zijn zware materialen, zoals premium leer. Natuurlijk zijn dit materialen die goed bij de Nederlandse winters passen. Ook donkere kleuren doen het dit najaar goed en elk merk lijkt een compleet zwarte sneaker in het assortiment te hebben.

Duurzaamheid bij schoenenmerken

Steeds meer merken leggen de focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en hebben het doel om steeds duurzamer te worden. Ieder merk gaat hier op een andere manier mee om. Dit kan verschillen  van het gebruik van duurzame materialen tot het gebruik van gerecyclede stoffen. Zo heeft Adidas een lijn in de collectie die is gemaakt van plastic dat uit de zee komt.

De klassiekers blijven

Klassiekers onder de herenschoenen zijn, nog steeds, onder andere de witte sneakers, de bruine loafers en de donkerblauwe instappers. Schoenen die elke man eigenlijk in zijn kast hoort te hebben. Dit zijn namelijk stijlen waar je altijd op terug kunt vallen als je het echt even niet meer weet. Schoenen waar je altijd mee voor de dag kan komen, die geschikt zijn voor elke gelegenheid en waar je nooit een flater mee slaat. Logisch dat modeontwerpers deze klassiekers elk seizoen weer als basis nemen om ze in een nieuw jasje te steken.Vaak met een andere twist, maar dit seizoen zie je ze vooral zoals vroeger. De modellen zoals ze ooit bedacht zijn – lekker retro!

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo