Hoe gamen voordelen biedt voor volwassen

  • Menfacts
  • oktober 16, 2020
  • Comments Off
volwassen gamen

Wanneer we het hebben over gaming, spelcomputers en allerlei andere soorten spellen, wordt al gauw de link gelegd met een jonge doelgroep. Niet zo gek, want over het algemeen worden veel soorten spellen nu eenmaal het meeste gespeeld door jongeren en kinderen. Dat wil echter niet zeggen dat dit voor volwassenen ook niet ontzettend leuk kan zijn. Sterker nog, het is op een aantal vlakken zelfs enorm goed voor je. Daarom gaan we hier kijken naar welke voordelen er allemaal zijn wanneer volwassenen gaan gamen. 

Daarmee hebben we het uiteraard wel over een breed begrip. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die het online tegen elkaar opnemen met allerlei soorten spellen. Anderen zullen liever bepaalde apps spelen, misschien zonder directe tegenstanders. Nog een optie is een online casino bezoek, waar je talloze spellen kunt spelen waarbij er zelfs echte winst gemaakt kan worden als het goed gaat. Ga op zoek naar een mooie roulette tafel, gokkasten die het meeste uitbetalen of speel een potje poker, het kan allemaal. 

Om nog maar te zwijgen over alle mogelijkheden die er zijn wanneer je op gameconsoles gaat spelen. Hoog tijd dus om alle voordelen van gamen op een rijtje te zetten, al moet je het wel altijd met mate doen uiteraard. Overmatig spelen is, net als met veel andere zaken, niet goed. Doe je het wel op een bewuste en verantwoorde manier, dan zul je onder andere de volgende pluspunten kunnen ervaren:

Gamen prikkelt de fantasie

Wat voor soort games je ook speelt, het geeft je altijd de mogelijkheid je fantasie de vrije loop te laten. Of dit nu is bij een sport spel, strategisch spel of een simpel puzzelspel. In elk soort spel moet je creatief zijn en krijg je de mogelijkheid om alles te doen zoals je zelf denkt dat dit het beste is. Dat geeft vaak een machtig gevoel, want je kunt je volle fantasie gebruiken en dingen doen die misschien in het dagelijks leven niet altijd mogelijk zijn.

Veel spellen zijn goed voor je motoriek

Wanneer je bepaalde spellen vaak speelt en er goed in wordt, zul je merken dat dit je coƶrdinatie en motoriek zal bevorderen. Zo leer je sneller denken, werk je aan je precisie en zul je een steeds beter reactievermogen ontwikkelen. Allemaal zaken die op andere gebieden ook uitermate goed van pas komen. Door ook nog eens veel verschillende soorten spellen te doen zul je helemaal veel profijt hebben van deze ontwikkelingen.

Spelplezier maakt je vrolijk

Door veel te spelen en steeds beter te worden in allerlei spellen, bouw je een bepaald zelfvertrouwen op. Het zal je steeds meer spelplezier bieden, zeker wanneer je ergens snel beter in wordt en alles onder de knie begint te krijgen. Gamen zal je op die manier zeker vrolijk stemmen. Uit veel spellen is op allerlei manieren veel plezier te halen en dit zul je terugzien aan je humeur.

Het traint je geheugen

Eigenlijk ben je tijdens het spelen continu aan het schakelen. Omdat veel spellen enorm leuk zijn merk je het niet, maar ondertussen train je constant je geheugen. Dit gaat op allerlei uiteenlopende manieren. Zo leer je beter problemen oplossen, hoe je snel moet schakelen en hoe je met verschillende situaties om kunt gaan. Sterker nog, het leert je vaak onbewust nog vele andere dingen. Veel games zijn bijvoorbeeld (helemaal of deels) in een andere taal. Deze leer je hierdoor beter spreken. Hetzelfde geldt voor wanneer er veel interactie plaatsvindt met allerlei andere spelers van over de hele wereld, mocht je online spelen. Al deze zaken helpen je om op meerdere vlakken je geheugen te trainen en dingen te leren. Het mooiste is nog dat dit helemaal niet als leren voelt. 

Stimulering van de sociale ontwikkeling

Veel of teveel gamen wordt vaak geassocieerd met afzondering en eenzaamheid, maar niets is vaak minder waar. Tijdens het spelen kun je vaak communiceren met vele andere spelers op allerlei plaatsen ter wereld. Er zijn ook allerlei forums en andere plaatsen waar gamers elkaar helpen en, al dan niet digitaal, ontmoeten. Hierdoor is de kans groot dat je juist nieuwe vrienden maakt wanneer je bepaalde spellen gaat spelen. Sta je ervoor open om veel met andere gamers te communiceren? Dan krijg je er ongetwijfeld veel leuke sociale contacten voor terug. 

Previous «
Next »