• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Zo kun je je er makkelijker toe zetten om in de winter buiten te gaan sporten!

Zo kun je je er makkelijker toe zetten om in de winter buiten te gaan sporten!

  • Rogier
  • november 19, 2021
  • Comments Off
je er makkelijker toe zetten om in de winter buiten te gaan sporten

Nu we de helft van de winter naderen, merk je misschien dat je meer moeite hebt om naar buiten te gaan en bijvoorbeeld hard te gaan lopen. Als de dagen koud, donker en grijs zijn, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven om te trainen, vooral als je buiten aan fitness doet. Maar het is een goed idee om jezelf ertoe aan te zetten het toch te doen. In deze blog leggen we je uit waarom en hoe!

Dit is waarom buiten sporten in de winter goed is

Het grootste voordeel van buiten sporten in de winter is dat het geweldig goed is voor je mentale gezondheid. De belangrijkste boosdoener van een winterdip is namelijk het gebrek aan zonlicht door de kortere dagen en langere nachten. Daarom is de beste remedie hiervoor om meer zon te krijgen.

Hoewel alleen zonlicht de stemming kan stimuleren, wordt het effect ervan versterkt wanneer het wordt gecombineerd met sporten en in de natuur zijn, die allemaal ook op zichzelf als stemmingsboosters dienen. Op dat vlak is lichaamsbeweging net zo effectief als medicijnen en gesprekstherapie voor depressie en angst. Het verbetert je humeur snel en biedt voordelen op de lange termijn bij het verlichten van symptomen.

Dus als je je deze winter neerslachtig voelt, overweeg dan om buiten te trainen, zelfs als het vriest. Ga hardlopen of wandelen. Beweeg je lichaam op een manier die je prettig vindt. Natuurlijk is hier een onvermijdelijke catch-22: buiten sporten kan je melancholie verminderen, maar als je melancholie voelt, heb je helemaal geen zin om te sporten, laat staan ​​​​buiten sporten in de kou.

Zo kun je je er makkelijker toe zetten om in de winter buiten te gaan sporten

Een paar dingen die je kunnen helpen

Kleed je warm aan. Als je in de winter buiten zijn associeert met je ellendig voelen, komt dat waarschijnlijk omdat je je niet goed hebt gekleed voor de omstandigheden en het dus koud hebt. Als je laagjes aantrekt en warme handschoenen, sokken, schoenen, enz. aantrekt, kun je jezelf behoorlijk comfortabel houden. Onthoud wat de Scandinaviërs zeggen: “Er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen slechte kleding.”

Leg je kleren klaar. Het is nogal een sleur om je aan te kleden om in de kou naar buiten te gaan, vooral als je het hele huis moet zoeken naar je muts, handschoenen, jas, enzovoort. Verwijder één obstakel uit je trainingsroutine door alle kleding en accessoires die je nodig hebt de avond voor je training klaar te leggen. Op die manier heb je, wanneer je wakker wordt in de motivatie-verminderende duisternis van de ochtend, alles klaar om aan te trekken, en een excuus minder om alles af te blazen.

Begin klein. Het kan moeilijk zijn om jezelf te dwingen een wandeling van een uur te maken bij vriestemperaturen. Dus ga voor een wandeling van slechts tien minuten en bedenk dat alle beetjes helpen.

in de winter buiten gaan sporten

Spreek af met een vriend. De verantwoording van een afspraak met iemand zal je helpen om op te staan en jezelf de deur uit te krijgen. Doe ook een lichte warming-up voordat je naar buiten gaat. De kou voelt niet zo koud aan als je je interne lichaamstemperatuur een beetje hebt verhoogd. Dus probeer een lichte warming-up te doen die het bloed laat stromen (zonder zweterig en vochtig te worden) voordat je eropuit gaat.

Het kost altijd wat inspanning om de winterse temperaturen te overwinnen en naar buiten te gaan, maar als je dat eenmaal doet, zal je lichaam snel opwarmen en zal je koude verstijfde geest vervolgens ontdooien en zul je je een stuk beter voelen!

Previous «
Next »