De winter staat weer voor de deur!

  • Menfacts
  • november 1, 2021
  • Comments Off
winter koud

Het afgelopen jaar bleef de winter lang uit, evenals de zomer van dit jaar. Het zijn al andere winters dan de afgelopen jaren. Echter nu begin oktober lijken de koude temperaturen eerder onze kant op te komen. De seizoenen lijken om die reden extremer te worden. Afgelopen jaar in februari was daar plots een enorme kou, staat dat ons dit jaar wederom te wachten?

Het afgelopen jaar was het niet anders. Er leek lang geen echte winter te komen. Maar toen kwam de maand februari, en hoe. Heuse winterse omstandigheden met een stilgelegd openbaar vervoer tot gevolg. Temperaturen die de min 20 aantikken, dat waren we al enige tijd niet meer gewend in ons land. Verschrikkelijk voor mensen die geen plezier beleven aan de kou, of er zelfs hinder van ondervinden.

Koude handen en voeten

Een onbekend terrein is voor velen de oplossingen die er zijn voor de koude voeten en handen. Er zijn mensen met het syndroom van Raynaud en mensen met wintertenen en wintervingers. Dan zijn deze temperaturen, zacht gezegd, niet echt prettig. Maar ook mensen zonder deze verschijnselen trekken de temperaturen onder de -10 bijzonder slecht. De vingers en tenen worden eenmaal het eerste koud en dit werkt door op de rest van het lichaam. Hier zijn oplossingen voor, die worden hieronder benoemd.

Verwarmde handschoenen

Je voeten en handen voelen altijd als eerste koud aan. Dit kan zelfs erg pijnlijk zijn, wanneer je voor langere tijd aan koude temperaturen wordt blootgesteld. Verwarmde handschoenen worden veelal aangeboden. Van goedkope ‘China-wear’ tot gevestigde merken, is er een heuse markt voor bovengenoemde problematiek. Verschillende elektrische handschoenen zijn getest, de verwarmde handschoenen van BERTSCHAT® komen erg sterk naar voren. De verwarmde handschoenen zijn iets prijziger dan het middensegment, maar wel met kwaliteitskeurmerken als 3M Thinsulate en HIPORA®. De elektrisch verwarmde handschoenen zijn voorzien van krachtige accu’s. De handschoenen met verwarming worden geprezen om de uitstekende kwaliteit,  het grote warmte oppervlak en de warmteafgifte. warmte oppervlak. Daarnaast hebben de verwarmde handschoenen van BERTSCHAT® een totaal uniek concept, dual heating, waarmee zij de enige aanbieder zijn. Waarbij de gehele hand wordt verwarmd.

Verwarmde sokken

Dan heb je nog de koude voeten, voornamelijk de tenen die koud kunnen aanvoelen. Voor sokken met verwarming zijn ook verschillende aanbieders op de markt. De merken verschillen voornamelijk in accu volume en verwarmingsgebied. BERTSCHAT® biedt net als verwarmde handschoenen ook verwarmde sokken aan. De elektrische sokken worden aangeprezen door het grootte verwarmingsgebied en de krachtige accu’s. Daarnaast zijn de accu’s van de verwarmde sokken ook uitwisselbaar met de accu’s van de verwarmde handschoenen. Deze aanbieder, BERTSCHAT® biedt daarnaast ook nog verwarmde zolen aan. Mochten verwarmde sokken niet helemaal jouw ding zijn.

Previous «
Next »