Tips voor een eerste date!

  • Menfacts
  • november 21, 2021
  • Comments Off
tips voor een first date

Daten in Corona tijd is vreemd. Lange tijd kon het door de lockdown zelfs helemaal niet en ook nu zitten er haken en ogen aan. De horeca gaat namelijk al om 20u dicht en dus heb je niet veel tijd als je ‚s avonds afspreekt. Daar zijn gelukkig oplossingen voor te vinden, zoals een middag date. Corona of niet, er zijn bepaalde zaken waar je als man echt voor moet oppassen tijdens een eerste date. Dan hebben we het natuurlijk niet over te snel klaarkomen, maar wel over dingen die je niet moet doen tijdens een eerste date. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Een slechte adem of outfit zijn natuurlijk afknappers, maar deze zijn vrij makkelijk op te vangen: vraag een vriend om kledingadvies en zorg dat je je tanden hebt gepoetst voor je op date gaat. De volgende zaken zijn wat moeilijker op te vangen, houdt daar dus rekening mee en zorg dat je niet in een van onderstaande valkuilen loopt.

Dram niet door

Vind je het gezellig? Blijft dan toch niet doordrammen over het feit dat je nóg een drankje wil drinken terwijl zij eigenlijk naar huis wil? Dan is dat een teken dat je een dwingend karakter heeft, iets waar de meeste mensen niet per se voor vallen. Je geeft eigenlijk aan dat je je eigen geluk ver boven dat van haar stelt. Eigenlijk laat je daarmee zien dat
je maling hebt aan haar wensen, wat natuurlijk nooit een goed signaal is.

Maak geen gevoelloze grappen

Humor is meestal goed. Het maakt de sfeer wat losser en de meeste mensen houden ervan. Bedenk echter wel wat voor grappen je maakt en zorg dat deze niet gevoelloos zijn. Grappen over geslacht, geaardheid en afkomst
kunnen echt niet meer en met een man die dat soort grappen maakt, willen de meeste mensen niet samen zijn.

Ga niet jaloers lopen doen

Zorg dat je geen jaloers gedrag vertoont als ze bijvoorbeeld over haar exen praat of als ze een keer naar een andere man kijkt. Als je op de eerste date al jaloers gedrag vertoont kan je de boel beter afkappen. Op de eerste date heb je nog helemaal geen recht om te claimen, en je date zal zich afvragen hoe jij je in de toekomst zult gedragen op dat gebied.

Een meningsverschil? Ga daar volwassen mee om!

Hebben jullie een andere mening over een bepaald onderwerp? Ga daar dan volwassen mee om. Er is niets mis met een andere mening te hebben en als je daar een normaal gesprek over kunt voeren, kann dat de date zelfs
verdiepen. Ga je je juist heel star opstellen, of gepikeerd, dan kun je het wel vergeten.

Ga niet verveeld voor je uit lopen kijken en luister naar haar

Niemand vindt het leuk om aan tafel te zitten met een man die verveeld voor zich uitkijkt en het liefst alleen over zichzelf praat. Je zegt daarmee dat je jezelf interessanter vindt dan de verhalen die zij vertelt. Zeker op een eerste date hoor je het juíst hartstikke leuk te vinden dat zij praat.

Praat niet slecht over je ex, als je er überhaupt al over praat

Dat je überhaupt al over je ex praat op een eerste date kan al een dingetje zijn, maar dat je slecht over haar praat kan echt niet. Het getuigt niet van respect, aan zo’n man wil niemand zich binden.

Previous «
Next »