• Homepage
  • >
  • Fashion
  • >
  • In welke fashion statements gaan we mannen deze winter zien?

In welke fashion statements gaan we mannen deze winter zien?

  • Menfacts
  • november 23, 2021
  • Comments Off
fashion statement mannen

Het is ondertussen wel duidelijk dat de herfst is begonnen. De blaadjes vallen weer van de bomen en of je nu wil of niet, je kunt niet meer even snel in je shirtje naar buiten lopen. De tijd van dikke kleding en een winterjas komt er weer aan. Tegenwoordig kun je jezelf met elk onderdeel van je kledingkast onderscheiden. Wat zijn echter de mode trends voor mannen in dit najaar van 2021? 

Schoenen kiezen die bij je outfit passen

Een belangrijk onderdeel van de outfit van de man zijn de schoenen, daarom beginnen we met de schoenentrends van 2020. Wat kan wel en wat kan echt niet meer? Wanneer je een uni kleur outfit draagt, is het belangrijk ook aan je schoenen te denken. Of het nu sneakers, laarzen of nette schoenen zijn. Wanneer je schoenen matchen met je outfit staat dit 100% beter dan wanneer dit niet het geval is. Schoenen die deze winter echt niet meer kunnen zijn de lompen laarzen voor mannen. Hoe comfortabel ook, het kan echt niet meer. Daarnaast blijven voor mannen de bulky sneakers een belangrijke statement in hun outfit. Ingezet door Fila, vooral voor dames, heeft elk merk tegenwoordig wel een grove sneaker in de collectie. Voor het najaar zien we dat deze sneakers vaak van zwaar leer zijn gemaakt, ideaal voor de koude, natte Nederlandse winters.

Een outfit in één kleur

Voor de wat oudere mannen onder ons, is het belangrijk om eens te kijken naar zogenaamde uni-kleuren outfits.  Dit is zo’n trend die lastig te vangen is. Je kijkt op straat om je heen en ziet eigenlijk niets er echt uitspringen. Toch zie je, wanneer je verder kijkt, dat veel modieuze mannen in een outfit lopen die bestaat uit één kleur. Zwart is favoriet bij velen. Toch mag je hier helemaal los in gaan. Kies een kleur en voer deze door in heel je outfit. Van schoenen en sneakers tot aan je jas, of zelfs hoed. Wanneer je kiest voor één kleur, zal dit echt een bijzonder effect geven.

Patronen en felle kleuren

Het is soms voor mannen niet heel duidelijk wat de trends qua kleding nu precies zijn of gaan worden. Toch is dat dit jaar wel het geval. Deze herfst en winter zijn de trends voor mannen duidelijk maar niet heel uitgesproken. Je moet dus goed kijken om de juiste trends te spotten. Voor de jonge mannen onder ons mag het deze herfst en winter wel heel uitgesproken. Voor hen zien we veel invloeden uit de jaren negentig, met grote color blockings en felle kleuren. Ook drukke patronen en wijde jeans zullen we meer op de straten gaan zien. 

Een staple in elke garderobe: de leren jas voor mannen

De leren heren jas gaat al lang mee en is een soort van basis item geworden voor veel mannen. Leer is een natuurlijke stof die erg geschikt is voor de winter. Het isoleert, stoot water af en houdt je warm. Leren jassen heb je in allerlei verschillende modellen, maar voor heren zien we de korte leren jas  zich als trend aandienen voor deze winter. Niet voor niets, want klassiekers blijven tenslotte klassiekers.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo