Wat is er voor nodig om beveiliger te worden?

  • Menfacts
  • juni 3, 2018
  • Comments Off

Beveiliger worden

Zie jij jezelf al helemaal in beveiligingskleding over een festival lopen om de orde te handhaven of bijvoorbeeld de ingang van een
belangrijk gebouw bewaken? Dan is het beroep van beveiliger misschien wel wat voor jou! Naast dat je als beveiliger op veel verschillende plekken aan de slag kunt, is het namelijk ook nog eens een afwisselend en uitdagend beroep. Maar wat is er nou naast de juiste look en uitstraling nog meer voor nodig om beveiliger te worden? Wij zochten het voor je uit!

Wat is er voor nodig om beveiliger te worden?

Om beveiliger te worden heb je allereerst een mbo-2-opleiding beveiliger nodig. Tijdens deze opleiding zul je voorbereid worden op het werk als beveiliger en zowel theorie- als praktijkervaring op doen. Na het afronden van de opleiding kun je in principe meteen aan de slag als beveiliger.
Toch is er vaak voor het worden van beveiliger meer nodig dan alleen het succesvol afronden van de opleiding. Zo is het voor het werk als beveiliger handig als je over bepaalde eigenschappen beschikt. Een beveiliger moet namelijk te allen tijden alert, verantwoordelijk, stressbestendig, dienstverlenend en klantgericht zijn. Daarnaast zullen goede sociale vaardigheden van pas komen tijdens het werk als beveiliger en is het belangrijk dat je overwicht uitstraalt. Sommige mensen stralen van nature overwicht uit, maar ook een sportieve lichaamsbouw en goede conditie kunnen hier aan bijdragen. Met als extra voordeel natuurlijk dat jij je mannetje zult staan in lastige situaties én dat je er extra goed uit ziet in je beveiligingskleding!

Durf jij de uitdaging aan?

Het werk als beveiliger is niet voor iedereen weggelegd. Je zult namelijk wel echt aan de meeste van de bovengenoemde eigenschappen moeten voldoen als je serieus genomen wilt worden tijdens je werk als beveiliger. Daarnaast moet je niet over een 9-tot-5-mentaliteit beschikken en zeker weten dat jij je hoofd koel houdt in allerlei situaties. Durf jij de uitdaging wel aan? Verdiep je dan eens in de opleiding tot beveiliger. Wie weet loop jij binnenkort wel in stoere beveiligingskleding te surveilleren in de meest uiteenlopende situaties en plekken!

Previous «
Next »