• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Deze vier bezienswaardigheden moet je gezien hebben in de Ardennen

Deze vier bezienswaardigheden moet je gezien hebben in de Ardennen

  • Menfacts
  • oktober 1, 2019
  • Comments Off

Plannen om een vakantiehuisje in de Ardennen te boeken! Goed idee, want in de Ardennen kun je veel meer doen dan alleen maar wandelen. Dit enorme bosrijke gebied heeft namelijk vele verscholen parels die je moet bezoeken wanneer je op vakantie gaat naar de Ardennen. In dit artikel vind je een paar van deze must-see bezienswaardigheden.

Door de bomen het bos niet meer zien

Uiteraard staan de Ardense bossen ook op dit lijstje. Vanuit je luxe vakantiehuis Ardennen kun jij de mooiste wandelingen maken in dit bosrijke landschap. Het leuke aan wandelen door de Ardennen is, dat je zoveel verschillende landschappen tegen kunt komen. Je zult stukken moeten gaan klimmen omdat er opeens een steile helling is, of je zult uren over grote, groene grasvelden kunnen dwalen. Loop je een beetje een onbekende route? Dan is de kans groot dat je bijna niemand tegenkomt en zo heerlijk kunt genieten van alle rust en stilte die de Ardennen te bieden heeft! 

Sportief aangelegd? Ga klimmen!

Een beetje steil omhoog wandelen, dat kun jij inmiddels wel. Lijkt het jou vet om echt te gaan klimmen? Jezelf moeten zekeren en met een helmpje op een berg op? Dat kan ook in de Ardennen! Dit is ook een leuke activiteit om te doen met een grote groep, zoals met je vrienden, team of collega’s. Wie heeft het meeste hoogtevrees en wie gaat er juist als een aapje naar boven? Combineer jouw groepsreis met een vakantiehuis 16 personen en zo kunnen jullie nog gezellig tot laat in de avond napraten over de klimavonturen die jullie die dag hebben meegemaakt. 

Ga toch eens de grotten in

De “grot van Han” is een van de bekendste attracties van de Ardennen. Deze grot, gelegen in het dorpje Han-Sur-Lesse, trekt ieder jaar zo’n 300.000 bezoekers. Geen wonder, want deze grotten zijn ook een echte must-see. De grotten zijn gevormd door de rivier de Lesse in de Calestienne en tegenwoordig kun je zelf een boottocht doen door de grotten heen. Spectaculair! 

Bezoek een echt kasteel in de Ardennen

In het zuiden van de Ardennen vind je een echt kasteel namelijk in Bouillon. Dit is niet de plaats waar de soep vandaan komt, maar wel waar het Kasteel van Bouillon staat. Dit enorme kasteel is gebouwd op een mooi uitzichtpunt waardoor je vanuit het kasteel goed zicht hebt op het kleine stadje en de prachtige omgeving. Zeker de moeite waard om te bezoeken vanuit jouw vakantievilla in de Ardennen!

Previous «
Next »