• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Zijn er manieren om de strijd aan te gaan met erfelijk haarverlies?

Zijn er manieren om de strijd aan te gaan met erfelijk haarverlies?

  • Menfacts
  • oktober 4, 2019
  • Comments Off
erfelijke vorm van vroegtijdig haarverlies

Vooral mannen worden geconfronteerd met haaruitval. Dat is zeker niet prettig en tast vooral het zelfvertrouwen aan. Een volle glanzende haardos staat nu eenmaal voor jeugd en mannelijkheid. Haar verliezen doen we dagelijks maar wordt in normale omstandigheden constant vernieuwd. Vele mannen schrikken dan ook als ze merken dat hun haargrens meer en meer naar achter opschuift. De meeste mannen krijgen vroeg of laat af te rekenen met kaalheid. Dat heeft meerdere oorzaken maar is in vele gevallen erfelijk. Maar wat kun je dan doen tegen deze erfelijke vorm van vroegtijdig haarverlies?

Erfelijke vorm van vroegtijdig haarverlies

Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon is er namelijk oorzaak van dat onze haarzakjes vroegtijdig verzwakken. Dat zorgt er voor dat ons haar steeds dunner wordt. Uiteindelijk zijn ze zo zwak dat ze niet meer in staat zijn nieuw haar aan te maken. Met als gevolg steeds meer en grotere kale plekken op onze hoofdhuid.

Hormonen

Veel heeft te maken met de werking van onze hormonen en vooral van het mannelijke hormoon testosteron. Dat wordt in de testikels omgezet naar dihydrotestosteron of kortweg DHT. En precies dit hormoon is de oorzaak van vroegtijdige en erfelijke haaruitval bij mannen. Bij sommige mannen zijn de haarzakjes genetisch gevoelig voor dit hormoon waardoor de haarzakjes verzwakken met kaalheid als gevolg

Wat kun je doen tegen erfelijke kaalheid?

Gelukkig komen er steeds meer producten op de markt waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze efficiënt werken tegen erfelijk haarverlies. Je haar beschermen tegen het dihydrotestosteron is er een van. Zo wordt erfelijke haaruitval gestopt omdat haarzakjes niet verder verzwakken. Je brengt dit herstelproces op gang met het gebruik van aangepaste shampoos, lotions en supplementen die dit DHT hormoon blokkeren. Bij erfelijk haaruitval worden bijna alle ‘big-3’producten‘ aangeraden. Het betreft een speciale lotion, vervolgens ondersteun je dit door gebruik te maken van supplementen en wordt het aangeraden om ook een shampoo en conditioner te gebruiken dat haaruitval tegengaat. Dit laatste is het meest doeltreffende product tegen erfelijke haaruitval. Je hebt daarbij de keuze tussen een lotion van Nanoxidil of Minoxidil. Beiden stimuleren de bestaande haargroei en werken preventief tegen verdere haaruitval. Minoxidil is niet meer verkrijgbaar in de vrije handel omdat het onder de Nederlandse geneesmiddelenwet valt. Minoxidil zorgt voor vervelende nevenwerkingen zoals hoofdpijn, irritatie en donkere kringen onder ogen. Zijn opvolger Nanoxidil heeft deze bijwerkingen gelukkig niet.

Maar hoe werkt Spectral DNC -N met Nanoxidil?

Spectral DNC -N met Nanoxidil stimuleert de cellen in de haarfollikels tijdens de groeifase van het haar. Men maakt daarbij ook gebruik van de nieuwste nano some encapsulatie-technologie. Dat zijn kleine organische microsferen die tot diep in de hoofdhuid doordringen. Daar worden de bestanddelen geleidelijk vrijgegeven over een periode van 15 uur. Daardoor geniet je maximaal van de voordelen van deze recente lotion.

Hoe doeltreffend is Nanoxidil?

De doeltreffendheid van deze lotion werd onderzocht bij 250 mannen met beginnende erfelijke haaruitval en dit gedurende een periode van een jaar. Bij 93 procent werd aanzienlijk minder haaruitval vastgesteld. Bij nog eens 83 procent werd haargroei van het haar vastgesteld en 80 procent stelde een opmerkelijke verbetering vast.

Finasteride en Foligain Haargroei Capsules

Een ander product dat bij de ‘big-3’ producten hoort is een natuurlijk voedingssupplement. Daarbij wordt de haargroei van binnenuit gestimuleerd. Met een combinatie van de lotion en een natuurlijk supplement krijg je het beste resultaat. Dankzij het voedingssupplement tegen haarverlies krijg je alle vitaminen, mineralen en plantenextracten naar binnen die nodig zijn voor een gezonde haargroei. Spijtig genoeg zijn aan Finasteride vervelende bijwerkingen verbonden zoals depressie, impotentie en pijnlijke of gezwollen borsten.

Natuurlijk alternatief

Met Saw Palmetto of zaagbladpalm is er voor Finasteride een natuurlijk alternatief beschikbaar. Dit natuurlijk product beschermt de haarzakjes waardoor ze minder snel verzwakken. Saw Palmetto is een natuurlijke en dus veilige manier om erfelijk haarverlies te bestrijden omdat de dihydrotestosteron pas in de haarzakjes wordt onderdrukt. Omdat je de juiste voedingsstoffen tegen haaruitval zou binnenkrijgen en ook je haargroei bevorderen kun je de Foligain Haargroei Capsules slikken. Die bevatten alle vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheid die je nodig hebt voor een gezonde en volle haarbos. Deze capsules bevatten ook het ingrediënt Saw Palmetto.

Haargroei stimulerende shampoo

Het derde product uit de big-3 producten is een haargroei stimulerende shampoo met DHT blokkerende ingrediënten waaronder ketoconazol of zinkpyrithion. Deze anti-schimmelwerende ingrediënten zorgen voor een gezonde hoofdhuid. Roos, schilfers, huidirritaties en jeuk hebben namelijk een negatieve invloed op een gezonde haargroei.

Cafeïne, niacinamide, procyanidine B2, biotine of koper peptiden zijn enkele natuurlijke ingrediënten die haarverlies helpen voorkomen of behandelen en vooral in aangepaste shampoos zijn terug te vinden.

Wil je weten of dit product bij jou past en of jij last hebt van erfelijk haaruitval?Via het adviesformulier op Verbeterhaar.nl kun je gratis advies vragen.

Previous «
Next »