• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Komende winter hiken? Wij zetten de beste wandelgebieden op een rijtje

Komende winter hiken? Wij zetten de beste wandelgebieden op een rijtje

  • Rogier
  • september 30, 2019
  • Comments Off
mooiste wandelgebieden van europa

De zomervakantie is voorbij, maar dit betekent niet dat het een einde is aan lange wandelvakanties en het bezoeken van mooie gebieden. Ook in de winter is het namelijk mogelijk om een wandeling te maken. Maar hoe plan je nu zo’n wandelvakantie in Europa? En wat zijn de mooiste wandelgebieden van Europa? Wandelen in de winter is hartstikke mogelijk en wij zullen de mooiste trails in Europa bespreken!

De mooiste wandelgebieden van Europa

Hiken in de winter is net zo leuk als hiken in de zomer! Je zult een hele ander soort beeld krijgen van het natuurgebied waarin je loopt en het is ook heel erg leuk om bepaalde gebieden in allerlei seizoenen te bezoeken. Zo zie je de mooiste trails in Europa in allerlei verschillende staten!

hiken in de winter

De Sallandse heuvelrug

Lekker dicht bij huis vind je de Sallandse Heuvelrug en dit gebied is prachtig om in te wandelen in de winter. Helemaal wanneer het een klein beetje gesneeuwd en gevroren heeft kan dit echt tot een betoverend landschap leiden, waar je heerlijk een aantal uur kunt gaan wandelen. Er zijn allerlei routes die je hier kunt volgen.

Rothaargebirge, Duitsland

Dichtbij Winterberg vind je het Rothaargebirge, waar je ook prachtige winterse wandelingen kunt maken! Het is een heel stuk rustiger dan je gewend bent en ook hier zijn verschillende routes die je kunt volgen.

Zell Am See, Oostenrijk

Wanneer je echt wilt hiken in de winter, ben je in Oostenrijk op het juiste adres! Hier kun je prachtige winterse taferelen tegenkomen en heb je prachtige routes door de bergen of rondom meren. Je zou dit ook kunnen combineren met een ski vakantie. En zelfs wanneer er te weinig sneeuw ligt om te ski├źn, valt dit bijzonder goed te combineren!

wandelen in de winter

Dat een wandelvakantie in Europa mogelijk is, is wel duidelijk. Hierboven hebben wij een aantal gebieden genoemd waar je een winter wandel vakantie kunt maken, maar het is ook mogelijk om toch te proberen iets meer warmte op te zoeken! Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar Algarve of La Palma in Spanje. Mocht je wat meer tijd en budget hebben, is het ontzettend aan te raden om het een stuk verder van huis te zoeken. Mocht dit niet binnen je mogelijkheden zitten is het zeker geen straf om in het prachtige Europa jouw wandelvakantie te moeten plannen. Er is hier keuze genoeg!

Previous «
Next »