De lichtoplossing voor bij jou in huis!

  • Menfacts
  • september 5, 2018
  • Comments Off
halogeenlampen

Hoe zorg je voor een leuke sfeer in huis? Door met de juiste lampen de plaatsen te belichten die belangrijk zijn. Door het grote aanbod van halogeenlampen heb je eindeloze keuzes wat betreft toepassingen. Wat kies jij?

Voor in de keuken

In de keuken heb je meestal meer licht nodig om voldoende te zien bij het bereiden van je gerechten. Je kunt daarom een grote lamp kiezen die je centraal ophangt zoals een plafonniere. Hier doe je een standaard lamp in (met een E27 fitting). Deze lampen heb je in vermogens van 40-60 watt, kies in ieder geval niet een lamp met een erg laag wattage, de lichtopbrengst zal dan een stuk lager zijn. Je kunt er ook voor kiezen om spots in te bouwen (plafond of keukenkasten). Dit doe je door gebruik te maken van lampen met bajonet aansluiting (GU10) of de kleinere veriant (G4)

In de woonkamer

Je hebt heel veel manieren om je woonkamer te belichten. Met beweegbare spots heb je al veel vrijheid, hiermee kan je het licht richten op diverse hoeken. Maar als je graag in een hoekje wilt lezen, kan je hier een leuke staande lamp toevoegen waar je je eigen gezellige rustplek van maakt. Omdat deze lampen ook meestal gebruik maken van een E27 fitting is de lichtopbrengst erg goed. Ook kan je ervoor kiezen om wandlampen te plaatsen. Zo kan je makkelijk op de muur bepaalde obejcten laten opvallen, bijvoorbeeld een schilderij. Voeg een dimmer toe zodat je met de lampen een extra warme en gezellige sfeer kunt maken.

De badkamer verlichten

In de badkamer heb je ook genoeg mogelijkheden om halogeenlampen toe te passen. Net als in de keuken kan je denken aan een plafonniere, het neemt weinig ruimte in en geeft voldoende licht af. Maar wil je graag een moderne uitstraling dan kan je er voor kiezen om in het plafond spots in te bouwen. Dit oogt extra luxe en neemt geen ruimte in. Ook kan je de wastafel verrijken van sfeervol licht, je kunt zelf zo creatief aan de slag gaan als je wilt.

Previous «
Next »