Netflix serie Altered Carbon

  • Menfacts
  • september 4, 2018
  • Comments Off
netflix serie altered carbon

Netflix serie Altered Carbon neemt voorsprong op de toekomst

Typeer de Netflix serie Altered Carbon maar als actie of mysterie. Noem de serie Altered Carbon maar science-fiction. Het kan namelijk allemaal. Op de serie Altered Carbon is namelijk niet één duidelijk stempel te zetten. Zeker is wél dat het van Amerikaanse makelij is en dat het er in de serie -met telkens een aflevering van 53 minuten- alle schijn van heeft dat de mens dan eindelijk onsterfelijk wordt. De peperdure Netflix serie Altered Carbon loopt vanaf februari van dit jaar en doet het meer dan goed bij de kijkers van Netflix.

In de toekomst

Het verhaal van de Netflix serie Altered Carbon is grotendeels gebaseerd op een boek van Richard K. Morgan en de serie speelt zich nou eens niet in het verleden, maar juist in de toekomst af. Honderden jaren in de toekomst zelfs. Het blijkt een tijd te zijn dat het geheugen van de mens eenvoudig te downloaden is in nieuwe en andere lichamen. Daardoor kunnen zeker de mensen met voldoende financiële armslag oneindig leven. Dit maakt dat de rijken meer en meer met dedain op de arme groep mensen neerkijkt.

Wie vermoordde Bancroft?

Hoofdrol in de tv serie Altered Carbon is weggelegd voor Takeshi Kovacs, iemand die van lichaam naar lichaam reist met als voornaamste doel het uitschakelen van tegenstanders. Dit doet hij met én militaire kwaliteiten én enkele verrassende bovennatuurlijke gaven. Kovacs – perfect neergezet door Joel Kinnaman- heeft het naar verloop van tijd wel gehad en toont verzet en afkeer. Het levert hem een gevangenisstraf van eeuwen op. De puissant rijke Laurens Bancroft (acteur James Purefoy) bevrijdt Kovacs, geeft hem zijn zoveelste nieuwe lichaam én een buitengewoon interessante opdracht: het vinden van de moordenaar van Bancroft, die voor een back-up van zijn bewustzijn namelijk om het leven werd gebracht. Bancroft heeft echter geen idee wie er achter de moord op hem zat, en dus moet Kovacs weer eens al zijn kwaliteiten aanspreken.

Visueel

Nee, ingewikkeld is de serie Altered Carbon allesbehalve. Het is een kwestie van wennen. Wennen aan iemand die nog leeft maar wel al vermoord is en wennen aan het downloaden van bewustzijn en geheugen. Is de tv serie Altered Carbon dan de wereld van de toekomst? De Netflix serie Altered Carbon is visueel om van te watertanden en doet wat dat betreft sterk denken aan Blade Runner of bijvoorbeeld Ghost in the Shell. Hoewel ook het verhaal voortreffelijk is, is de serie alleen vanwege het visuele aspect het volgen al meer dan waard. Het eerste deel van de tv serie Altered Carbon kende tien afleveringen, het vervolg omvatte acht afleveringen.

Previous «
Next »