Kiplollies met barbequesaus

  • Menfacts
  • maart 28, 2018
  • Comments Off

Kiplollies met barbequesaus

De meeste mensen zullen bij het woord lollie alleen aan de vele verschillende zoete lollies denken. Toch is het mogelijk een lollie te maken van iets anders dan zoetigheid, zoals bijvoorbeeld van kip, de zogenaamde chicken lollipops. Deze chicken lollies zullen het zeker goed doen op een feestje of bijeenkomst. Hoewel kinderen hier ook dol op zullen zijn, bewijst dit gerecht, dat lollies niet alleen voor kinderen zijn, maar ook voor stoere mannen. Vooral wanneer de kiplollies van de bbq komen, zullen stoere mannen zich niet kunnen inhouden en binnen de kortste keren de aanval openen op de chicken lollipops. Ben jij één van die stoere mannen en houd je van barbequeën, dan hierbij het recept voor de lekkerste kiplollies met barbeque saus en maak indruk op je vrienden.

Ingrediënten

Voorwaarde om kiplollies van de bbq te maken is uiteraard dat je in het bezit bent van een barbecue. De barbecue bepaald ook de lekkere geroosterde smaak van de chicken lollies. Het aantal ingrediënten valt heel erg mee, dus ook voor degenen die niet vaak in de keuken staan is het heel goed te doen. Dit recept is op basis van 4 personen. Wil je er meer maken verdubbel dan het aantal ingrediënten.
• 8 drumsticks
• 8 plakken gerookte ontbijtspek
• 4 eetlepels chicken rub (kipkruiden of andere kruiden en specerijen die je lekker vindt)
• 8 eetlepels barbequesaus

Extra benodigdheden:

• Barbeque
• Rookhout of kooltjes
• Een scherp mes

Bereidingswijze chicken lollies

Nu je alle ingrediënten in huis hebt kun je eindelijk bezig gaan met het bereiden van de kiplollies met barbeque saus. Begin alvast met het aanzetten van de barbeque, zodat deze alvast warm wordt. Pak een drumstick. Aan het einde zit een knobbel, dat is het gewricht. Snij net hieronder in het vlees, tot op het bot. Het vlees kan nu verschoven worden. Schuif het vlees nu naar de andere zijde, naar het overige vlees, zodat de helft van de drumstick nu uit alleen bot bestaat. Soms zitten er twee botjes, verwijder dan het dunste botje helemaal. Herhaal dit bij alle drumsticks. Als je kant en klare chicken rub hebt gehaald kun je dit nu op de drumsticks smeren. Heb je losse kruiden gehaald, maak hier een mengsel van met een beetje olie en smeer dit op de drumsticks. Wikkel nu een plak ontbijtspek om de drumstick heen. Leg ze nu op de barbeque en zodra de temperatuur ongeveer 70° Celsius is smeer je ze in met barbequesaus. Leg ze nog een kwartiertje op de barbeque en je kunt uitserveren.

Previous «
Next »