• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Wat komt er allemaal kijken bij het opvoeden van een hond?

Wat komt er allemaal kijken bij het opvoeden van een hond?

  • Menfacts
  • maart 28, 2018
  • Comments Off

Wat komt er allemaal kijken bij het opvoeden van een hond?

Het is een droom van velen en werkelijkheid voor veel van hen. Een trouwe viervoeter in huis halen in de vorm van een hond. Met een hond in huis is er altijd iemand blij wanneer je thuis komt. Een hond is trouw en zal altijd aan je zijde staan. Een huisdier om lekker mee te knuffelen, lekker sportief naar buiten te gaan of heerlijk spelen. Allemaal fijne gedachten die bij een hond op komen, maar er komt veel meer bij kijken.

Wanneer je erover denkt om een hond aan te schaffen is het verstandig om eerst wat research te doen. Welke rassen er zijn en welk ras het beste bij jou past. Elk mens is anders, en bij honden zitten nog veel meer verschillen. Het ene ras vraagt meer aandacht en verzorging dan de ander, maar dat betekend niet dat er een hondenras is waar je helemaal niets voor hoeft te doen. Een hond is van zijn baas afhankelijk en heeft altijd verzorging nodig. Zo moet elke hond iedere dag een paar keer naar buiten om zijn of haar behoefte te doen, maar ook om de dagelijkse beweging te krijgen. Even rennen en de poten strekken is goed voor een hond, wanneer hij alleen maar binnen zit kan het voorkomen dat een hond vervelend begint te worden omdat hij zijn energie niet kwijt kan.

Maar er zijn nog meer manieren waarop een hond verzorgd moet worden. Het is niet onverstandig om een hond eens in de zoveel tijd eens te borstelen om overtollig haar weg te halen, sommige rassen hebben dit vaker nodig dan andere. Dit is niet alleen prettig voor de hond, maar ook voor jezelf, al het haar wat je tijdens het borstelen verwijderd zal niet overal in huis liggen.

En dan is er natuurlijk nog de kwestie van goede voeding, elke dag een bak vers water en een snoepje op zijn tijd. Ook training kan een onderdeel zijn van het opvoeden, zeker wanneer je een pup neemt is zindelijkheidstraining van groot belang.

Op de website van Brekz is alles te vinden wat je voor een hond nodig hebt, daar zie je bijvoorbeeld ook het kopje hondenapotheek staan. Naast dat het verstandig is om je hond elk jaar een keer door een dierenarts te laten checken kun je zelf ook al een hoop doen. Voorkom vlooien en teken door daar op tijd bij te zijn en preventiemateriaal aan te schaffen.

Een hond is soms net een klein kind, ze willen vaak spelen en hebben dus ook speelgoed nodig! Op brekz.be is een uitgebreid assortiment aan speelgoed te vinden. Geniet van je tijd samen met je hond!

Previous «
Next »