Het belang van goede werkkleding in de bouw

  • Menfacts
  • april 4, 2022
  • Comments Off
belang van goede werkkleding

De bouwsector is bij uitstek een branche waar veiligheid cruciaal is. Met name veilig werkkleding van hoge kwaliteit is voor bouwvakkers onmisbaar als ze op de bouwplaats of bij particulieren aan het werk zijn met een verbouwing, sloop, een renovatie of aanbouw. Maar wat is precies het belang van veilige bedrijfskleding? Waaraan moet werkkleding voldoen op het gebied van veiligheid? En waarom zou je werkkleding kopen die speciaal ontwikkeld is als veiligheidskledij voor bouwvakkers? Lees snel verder, want in dit blog geven we je de antwoorden op deze vragen!

Het belang van veilige werkkleding

Goed ontwikkelde en veilige werkkleding, zoals de comfortabele werkkleding van Engelbert Strauss, heeft diverse voordelen die dit type kleding zo belangrijk maken in de bouw. In de eerste plaats voorkomt goed werkkleding dat je personeel (ernstig) gewond raakt bij calamiteiten. Een mooi voorbeeld op dit gebied is de comfortabele werkkleding van Engelbert Strauss. Deze veiligheidskledij blinkt uit door de diverse niveaus waarop er bescherming mogelijk is. Denk aan bescherming tegen chemische stoffen, tegen valpartijen en protectie bij brand of extreme hitte. De werkkleding van Engelbert Strauss is daarnaast niet alleen veilig, maar zit ook comfortabel door de goede pasvorm en elasticiteit.

Een ander voordeel van beschermende bedrijfskleding in de bouwsector gebruiken, is dit: als werkgever bescherm je niet alleen je werknemers beter tegen ellende, maar ook jezelf. Als jouw personeel minder risico loopt op ongevallen en letsel, voorkom je personeelsuitval. En dat bespaart je zowel veel geld als veel energie: je hoeft namelijk geen vervanger te zoeken én die ook nog eens te betalen.

En ten slotte voldoe je met het gebruik van werkkleding van hoge kwaliteit uiteraard aan de eisen die de ArboUnie hierover opgesteld heeft. Je opereert dus binnen juridische kaders, terwijl je verder voor iedereen de best mogelijke keuze maakt: voor je collega’s, voor jezelf en voor de omgeving!

Waaraan moet werkkleding voldoen

Werkkleding die boven de middelmaat uitsteekt, heeft meerdere kenmerken. Zo is deze kleding gemaakt met het doel om jouw medewerkers te beschermen. Dat kan tegen vuur zijn, tegen hete stoom, tegen gifstoffen of iets soortgelijks. De kleding moet dus primair doen waarvoor het is ontworpen en gemaakt: de bouwvakker beschermen tijdens het uitoefenen van zijn werk. Verder is goed kleding voor bouwvakkers sterk en duurzaam. Het blijft lang mooi en slijt niet snel. Een comfortabele pasvorm is ook een absolute noodzakelijkheid, want anders valt er in werkkledij niet goed te werken. Ten derde is het cruciaal dat jouw bouwwerkkleding vuil, water en troep afstoot. Zo kun je schoon en fris blijven doorwerken. In de vierde en laatste plaats moet werkkledij natuurlijk goed kunnen ademenen. Want als het goed is, werkt jouw personeel op de bouwplaats hard en wordt er dus veel gezweet. Dat zweet moet zijn weg naar buiten weten te vinden, om zo vervelende kwaaltje (jeuk, rode plekken) te voorkomen.

Waarom zou je werkkleding kopen?

Er zijn zoals je ziet redenen te over om geschikte werkkledij voor in de bouw te kopen. Natuurlijk mag werkkledij er mooi uitzien, maar veilig werken en comfort staan hierbij voorop. Je hoeft op de bouwplaats niet met modieuze kleding zoals Balenciaga te lopen, dat is nergens voor nodig en voldoet tevens niet aan de veiligheidsvoorschriften. Vergeet zeker ook niet om je werkkledij met een bedrijfslogo te laten bedrukken. Zo kun je namelijk nog meer p.r. maken voor je eigen bedrijf dan je al deed!

Previous «
Next »