• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • De leukste extreme en outdoor sportactiviteiten in Nederland

De leukste extreme en outdoor sportactiviteiten in Nederland

  • Menfacts
  • april 1, 2022
  • Comments Off
kitesurfen

Op zoek naar vermaak zijn wij mensen steeds weer op zoek naar iets nieuws… en sinds enkele jaren ook steeds meer naar iets extreems. Tegenwoordig zijn er tal van extreme sportactiviteiten in Nederland die je kunt doen. Nederland met zijn vele water is bijvoorbeeld bij uitstek ideaal voor watersportactiviteiten, maar ook voor wintersportactiviteiten (indoor weliswaar), activiteiten in de lucht, en andere outdoor sport activiteiten. Daarom sommen we voor jou de leukste (extreme/outdoor) sportactiviteiten in Nederland op.

Nederland is een waterland en heeft veel waterrecreatie

Zoals gezegd is Nederland hét watersportland bij uitstek en dat weten ze ook bij het online platform X-Sports Lifestyle . Deze website is een verzamelplaats voor organisaties die extreme/ outdoor activiteiten aanbieden.  Mocht je op zoek zijn naar een nieuw outdoor avontuur of specifieke watersportactiviteiten dan ben je hier op de juiste plaats. Door makkelijke filters zoals prijs, locatie en type sport kun je doelgericht zoeken naar jouw volgende uitdaging. 

Waar we vroeger op elke plas en elk meertje vele windsurfzeilen zagen, zijn die nu veelal vervangen door kitesurfers. Wist je trouwens dat kitesurfen een van de snelst groeiende sport van de wereld is? Naast kitesurfen kun je het water gebruiken om te wakeboarden, wingsurfen, waterskiën, suppen etc. Al deze sporten zijn super leuk om een keer te proberen, maar besef wel dat je dit niet zo maar kunt. Er zitten veiligheidseisen bij en dus moet je voor dit soort sporten les nemen. Het leuke is dat je dat in je eentje kunt doen, maar uiteraard ook als groepsuitje met vrienden, of misschien wel met je familie!

Nederland kent vele mountainbike parcoursen

Een andere sport die de afgelopen jaren enorm is gegroeid is mountainbiken. Want ondanks  het feit dat we geen bergen hebben met daarop gave downhill parcoursen, liggen er in Nederland toch een aantal gave en uitdagende mountainbike trails. Deze zogenaamde trails liggen over heel Nederland verstopt in de bossen. Je vindt daar diverse singletracks die speciaal zijn aangelegd voor het mountainbiken, met steile afdalingen, korte en hevige klimmetjes en diverse jumps. Will je dit zelf eens gaan proberen? Op verschillende plekken in Nederland is het mogelijk om een mountainbike te huren en zelfs samen met een gids op pad te gaan. Ook zeker erg leuk om als teamuitje te doen!

Maak een tandem parachutesprong of neem een cursus om solo te springen!

Zoals we al zeiden zijn er in Nederland ook extreme activiteiten te doen in de lucht. Wil je een keer parachutespringen?!? Ga dan voor een tandemsprong! Als dat je geen stoot adrenaline geeft, dan geeft niets je dat. Natuurlijk doe je dit met een getraind iemand, je gaat niet zo maar uit een goed werkend vliegtuig springen. Heb je de smaak te pakken, dan kun je een cursus volgen om solo sprongen te mogen maken. Dit kan op veel plekken in Nederland, maar op de Waddeneilanden heb je wel een van de mooiste vergezichten van Nederland… uit de lucht. Meestal spring je van ca. 3 kilometer hoogte en haal je in je vrije val een snelheid van ca. 200 kilometer per uur. Parachute springen kan op meerdere locaties in Nederland!

Heb je zin in wat snelheid? 

Denk dan eens na over een locatie om te gaan off road motocrossen. In Nederland vind je namelijk de vetste outdoor tracks, en dit op erg verschillende uitdagende terreinen! Natuurlijk krijg je een goede instructie en vaak zijn de motoren voorzien van een begrenzer waardoor de motor kan worden afgesteld op jouw niveau. Off road motorcross wordt vaak gedaan op eigen terreinen waardoor een rijbewijs niet nodig is. Op deze locaties krijg je natuurlijk de beschermende kleding en accessoires, zoals een shirt en broek, bodyprotector, neck-roll-brace, kniebeschermers, een helm, de handschoenen, laarzen en een bril. 

Previous «
Next »