• Homepage
  • >
  • Series
  • >
  • Het nieuwe seizoen van House of Cards zonder Kevin Spacey

Het nieuwe seizoen van House of Cards zonder Kevin Spacey

  • Rogier
  • november 27, 2018
  • Comments Off

Vanaf begin november is het nieuwe seizoen House of Cards zonder Kevin Spacey te zien op Netflix. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd aangezien een serie zelden afscheid neemt van de absolute hoofdrolspeler. De gebeurtenissen rondom de acteur hebben er echter voor gezorgd dat er geen Kevin Spacey in House of Cards meer te zien is. Toch lijkt het erop dat het een geweldig seizoen gaat worden.

 

House of Cards

Het was eerst nog maar de vraag of House of Cards zonder Kevin Spacey verder zou gaan. De bekende acteur vertolkte in de eerste vijf seizoenen de populaire rol van Frank Underwood die maar één doel voor ogen had: klimmen op de politieke ladder in het Witte Huis en uiteindelijk president worden. Daar slaagde hij overigens ook in. Inmiddels is hij echter uit de serie geschreven en zal er dus geen Kevin Spacey in House of Cards meer te zien zijn. Dat heeft te maken met de beschuldigingen van seksueel misbruik waar de acteur mee te maken kreeg. De producenten besloten om per direct afscheid te nemen van de hoofdrolspeler maar besloten vervolgens om House of Cards zonder Kevin Spacey door te zetten.

geen Kevin Spacey in House of Cards
Alles opnieuw

Opvallend is overigens dat het grootste gedeelte van het nieuwe seizoen al gedraaid was mét Spacey. Na het gedwongen afscheid kwam het draaien van de laatste afleveringen daarom stil te leggen. Vanaf het moment dat men besloot om alsnog een nieuwe seizoen House of Cards zonder Kevin Spacey uit te brengen, is er achter de schermen koortsachtig gewerkt door scenaristen. Zij slaagden erin om Frank Underwood volledig uit de serie te schrijven. Dat betekende echter wel dat de opnames van het zesde en tevens laatste seizoen volledig opnieuw moesten. Daar is men begin 2018 mee begonnen en vanaf begin november is de serie dus al te zien op Netflix.

Wisselende reacties

 Overigens heeft het feit dat er geen Kevin Spacey in House of Cards meer te zien is voor wat veranderingen gezorgd. Zo telt het laatste seizoen geen dertien afleveringen zoals we gewend zijn, maar slechts acht. Robin Wright, die de vrouw van Frank Underwood speelt, zal nu het volledige gewicht van de serie dragen. Alles in het laatste seizoen draait om Clair Underwood die op haar beurt de macht zal proberen te grijpen in het Witte Huis. Overigens zijn er wisselende reacties op het besluit van de producenten om alsnog een nieuw seizoen uit te brengen. Het zesde seizoen wordt dan ook matig ontvangen. Veel fans vinden dat House of Cards niet meer hetzelfde kan zijn zonder de man die in de eerste vijf seizoenen uitblonk en de serie maakte tot wat hij vandaag de dag nog steeds is. Anderen vinden het juist ontzettend gaaf dat de serie laat zien niet afhankelijk te zijn van Kevin Spacey en zijn ook vol lof over het nieuwe seizoen waarin een nog belangrijkere rol is weggelegd voor Robin Wright.
House of Cards zonder Kevin Spacey
Previous «
Next »