In stijl naar je werk? Enkele cruciale tips!

  • Menfacts
  • januari 16, 2023
  • Comments Off
stijlvol naar kantoor

Ben jij een echte professional in jouw vak? Weet jij de antwoorden op alle problemen die spelen in jouw bedrijf? Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat jij er ook helemaal professioneel uit ziet! Met een professionele kledingstijl, een galante houding en een overweldigend bureau op je kantoor, zorg je ervoor dat je de beste deals binnen harkt. Het is dus niet onbelangrijk om in stijl naar kantoor te gaan: het zorgt ervoor dat anderen jou serieuzer, zakelijker en professioneler zullen behandelen.

In dit artikel zullen we enkele cruciale tips geven over hoe je jouw stijl en daarmee het succes op het werk kan vergroten.  

Tip #1: Zorg voor een kwaliteits pak

Je eerste pak was misschien een simpele pak broek met een colbert van de C&A. Wij moeten je teleurstellen, met zo’n pak red jij het niet in de wereld van het grote geld. Nee, het is belangrijk om in een chique pak kwaliteit uit te stralen. Heb jij een eigen business of vertegenwoordig jij die: dan wil je natuurlijk dat de kwaliteit van het pak ook de kwaliteit van jouw producten uitstraalt. Denk ook aan de accessoires: een echt pak kan natuurlijk ook niet zonder manchetknopen en de juiste stropdas. Misschien kies je zelfs voor een zakhorloge, of is dat te gek? Ook wil je natuurlijk de perfecte riem erbij hebben.

Tip #2: Een goede aktetas of werkkoffer

Een aktetas of een werkkoffer hebben ook de mogelijkheid om jouw economische succes en sociale stand te communiceren naar potentiële klanten. Ontmoet je belangrijke mensen? Zorg dan voor een dure, leren werkkoffer waarmee je echt voor de dag kan komen. Het moet niet alleen chique zijn, maar ook praktisch: al de documenten die je nodig hebt zitten erin en wellicht ook je laptop.   

Tip #3: Een portemonnee

Misschien heb je er nooit echt bij stilgestaan, maar een portemonnee is meer dan gewoon een flap om geld in te houden. Een portemonnee in de businesswereld is ook een soort statussymbool. Mensen vinden het vaak tekenend als jij een mooie en dure portemonnee tevoorschijn haalt om je visitekaartje aan hen te geven.

Tip #4: Zorg voor een professioneel bureau

Je kunt natuurlijk snel even een bak met pennen halen bij een simpel zaakje, maar zo werkt dat niet in de businesswereld. Als jij een pen tevoorschijn haalt is de pen al een teken van succes. Koop dus een goede parker balpen of doe het nog stoerder: een luxe vulpen om jouw businesspartners weg te blazen. Heb je echt een belangrijke partner gevonden, dan kan je altijd besluiten een luxe pen weg te geven: de ultieme ‘move’.

Tip #5: Wees altijd galant op het werk

Niet alleen hoe jij eruit ziet, ook je hele houding heeft effect op het succes in de wereld. Uiteindelijk vinden alle mensen het prettig als je altijd paraat staat om een woordje te spreken met zelfs de schoonmaker. Mensen zullen zien dat jij een echte mensen persoon bent: jij bent namelijk niet slechter of beter dan anderen. Houd dat altijd voor ogen, dan ligt de wereld je aan de voeten!

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo