Tijd voor jezelf: hoe creëer je de perfecte mancave?

  • Menfacts
  • januari 14, 2023
  • Comments Off
tijd voor jezelf mancave

Het bouwen van een mancave staat hoog op vele wenslijstjes. Niet voor niets, want hoe fijn is het om een plek te hebben waar je je even af kunt sluiten van het gezinsleven en de wereld. Totale rust, of juist onrust, in een ruimte die je helemaal zelf hebt gecreëerd. Een plek waar je met vrienden kunt genieten van je Philips perfect draft thuistap en samen een voetbal wedstrijd kunt kijken, of muziek kunt luisteren, of oude koeien uit de sloot kunt halen, of… je leest het al, de mogelijkheden zijn onbegrensd!

In deze blog delen we hoe je een mancave kunt maken met een beperkt budget. We geven je tips over waar te beginnen en ideeën over wat je kunt toevoegen. Lees dus snel verder om je eigen plekje te kunnen maken!

Hoe maak je een mancave?

Het bouwen van een mancave, van welke grootte dan ook komt hierop neer: het moet gepersonaliseerd zijn. Probeer geen generieke sportbar na te maken, tenzij je daar echt van houdt. Kies een specifieke passie om naar te ontwerpen, schilder de muren in een favoriete kleur, voeg wat zitgelegenheid toe en een paar speciale decor details. Het punt is dat het een speciale ruimte zal zijn die speciaal is gemaakt voor jou. Niet alleen voor jou, maar natuurlijk ook voor je vrienden. Samen een biertje, whiskey of wijntje drinken in je eigen ruimte… er is niets beters! En dus is een speciale hoek, bestemd voor die drankjes, handig en een bar is nog beter. Niet iedereen heeft daar ruimte voor, maar gelukkig is dat met een Philips perfect draft ook niet nodig! 

Kies een thema

Kies een passie of interesse voor het thema van je mancave. Denk na over welke hobby’s, interesses en passies jou in vuur en vlam zet. De grootste fout die mensen maken bij het bedenken van mancave-ideeën, is dat ze hier niet goed over nadenken. Ben je een gamer? Of een whiskykenner? Of een literair fan? Ga uit waar je van houdt en je kunt niet de fout in gaan.

Kies enkele sterke decor items

Gebruik decor items die je mancave-thema versterken. Zorg dat je slechts voor een paar elementen kiest om je thema te laten zien. Voor de whiskyman: wat dacht je van een paar karaffen en een paar speciale glazen misschien in combinatie met wat sigaren accessoires? Lees je graag? Wat dacht je dan van een lage boekenkast gevuld met je favoriete romans en een moderne leeslamp met een comfortabele stoel?

De kleur van je mancave

Verf je mancave in je lievelingskleur. Wil je graag een dieprode kleur gebruiken? Geen probleem, de mancave is een aparte ruimte van de rest van het huis en deze kun je inrichten zoals je wil. Sterker nog, je wil juist dat deze afwijkt van de rest van je interieur! Kleur helpt om de ruimte verder te personaliseren voor niet al te veel geld.

Gebruik meubelen die je al hebt!

Hergebruik meubels om een ​​mancave te maken met een beperkt budget. Om je ‘mannenhol’ binnen het budget te houden maar toch speciaal te maken, “leen” je een favoriete stoel van elders in je huis of ga je in huis op zoek naar andere meubelstukken. Als je een bijzettafel, boekenkast of ander meubilair hebt dat je kunt missen en het decor van de mancave zou verbeteren, voeg dat dan ook toe!

Previous «
Next »