• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Wat moet je als eerste doen als je een Nintendo Switch hebt gekocht?

Wat moet je als eerste doen als je een Nintendo Switch hebt gekocht?

  • Menfacts
  • januari 13, 2023
  • Comments Off
nintendo switch

De Nintendo Switch is een handige kleine console die veel meer flexibiliteit aan je gaming toevoegt dan sommige van zijn concurrenten, maar hij is zo anders dat het een beetje zoeken kan zijn als je voor het eerst een Nintendo Switch koopt. Dat kan zelfs zo zijn als je bekend bent met andere consoles en of zelfs andere Nintendo-systemen. Om het meeste uit je nieuwe Switch te halen, zijn er een paar dingen die je meteen wilt doen nadat je hem uit de verpakking hebt gehaald, en aan sommige zou je misschien niet meteen denken. Zo kun je Nintendo Switch tegoed kopen, wat het spelen van bepaalde spellen direct leuker maakt. Lees over om te weten wat je moet doen als je een Nintendo Switch koopt.

In tegenstelling tot eerdere Nintendo-systemen, moet je abonnementskosten betalen om toegang te krijgen tot meer online games op de Nintendo Switch. De service, Nintendo Switch Online, is echter erg goedkoop en je zou er een jaar van moeten kopen als je voor het eerst begint. Het is ook de manier om toegang te krijgen tot een groeiende bibliotheek van klassieke NES- en SNES-games met extra functies, waaronder pauzeren en terugspoelen. Koop je daarnaast nog Nintendo Switch tegoed, dan krijg je toegang tot speciale accessoires in de games, naast skins, wapens, etc. voor games.

Doe er een screenprotector op

Maak dit het allereerste dat je doet als je een Nintendo Switch koopt. Het is niet alleen belangrijk om het scherm van de console te beschermen en om elk klein beetje stof uit het systeem te houden. Kies welk type schermbeschermer je wil, maar als je van plan bent om de console mee te nemen, investeer dan in een goede glasbeschermer in plaats van een plastic. Er zijn een aantal redenen waarom de Switch een beschermer nodig heeft. De eerste is dat het dock zelf de kans heeft om krassen op het scherm te maken als je het systeem in- en uitschakelt. 

Je console zou een beetje stroom moeten hebben als je hem voor het eerst uit de doos haalt, maar zelfs als hij flink is opgeladen, sluit hem dan aan op de meegeleverde oplader voordat je hem gaat gebruiken. Sluit daarna de controllers aan en volg, terwijl het systeem is ingeschakeld, de instructies om datum en tijd in te stellen, verbinding te maken met het lokale internet, een pictogram en gebruiker voor je profiel te kiezen en log in op je Nintendo-account! 

Previous «
Next »