Tips voor het wedden op sportwedstrijden

  • Menfacts
  • januari 7, 2022
  • Comments Off
wedden op sportwedstrijden

Sinds dit jaar zijn de regels omtrent weddenschappen versoepeld in Nederland. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld makkelijker op voetbalwedstrijden kunt gokken. Hierdoor hoef je geen voetbalreis naar Liverpool meer te boeken om daar bij een wedkantoor te wedden. Met het wedden op voetbal heb je de touwtjes in handen. Jij bepaalt de weddenschap, de inzet én je kunt op zoek naar de hoogste quoteringen. Bovendien zorgt jouw kennis ervoor dat het winnen van een weddenschap nog meer in eigen hand ligt. Verwacht niet dat je van de ene op de andere dag opeens steenrijk wordt met voetbalweddenschappen. Met onderstaande tips kun je echter wel geregeld winnen.

Hoe werkt wedden op voetbal?

Bij elke weddenschap zijn er twee partijen: jij en de bookmaker. Pas als je weet hoe bookmakers te werk gaan, kun je hen verslaan. In de gokwereld zijn zogenaamde odds compilers verantwoordelijk voor het bepalen van de quoteringen. Zij baseren zich hierbij puur op de feiten. En dat is dus ook de manier waarop jij naar een wedstrijd moet kijken. Verdiep je in de statistieken, volg het actuele sportnieuws en maak een gedegen inschatting van de wedstrijd. Precies zoals de odds compilers dat ook doen. Dit is de enige manier om de strijd met enige regelmaat te winnen.

Verschillende wed kantoren, verschillende quoteringen

Je weet inmiddels hoe de hoogte van de quoteringen worden bepaald. Maar je moet ook weten dat er niet maar één groep van odds compilers is die vervolgens de quoteringen doorgeven aan alle bookmakers. Vooral de grotere bookmakers hebben zelf mensen in dienst die deze taak op zich nemen. Dat betekent dat er bij de verschillende wedkantoren automatisch verschillende quoteringen te vinden zijn. Dit verschil ontstaat trouwens niet alleen doordat de odds compilers net een andere inschatting van de wedstrijd maken. Concurrentie speelt namelijk minstens zo’n belangrijke rol. Sommige bookmakers kiezen er bijvoorbeeld standaard voor om boven het gemiddelde te gaan zitten zodat meer en meer spelers bij hun gaan gokken. Per wedstrijd en weddenschap verschilt het ook nog eens welke bookmaker de hoogste quoteringen aanbiedt. Het loont zich dus om accounts bij twee of drie wedkantoren aan te maken en zo de beste partij te kiezen voor jouw weddenschap.

Enkele- en combi weddenschappen

Als je nog maar weinig ervaring kun je het beste beginnen met verantwoord wedden op voetbal. Je gaat dan één weddenschap tegelijk aan en die win of verlies je. Om echter rijk te worden met voetbalweddenschappen zijn hoge quoteringen cruciaal. Een combi weddenschap is een slimme manier om de winst te verhogen. Je wedt dan op meerdere wedstrijden tegelijkertijd en je moet elke weddenschap winnen. Daar staat tegenover dat de quoteringen van alle wedstrijden met elkaar worden vermenigvuldigd. Stel je combineert drie weddenschap, waarbij de quoteringen 1.29, 1.72 en 2.50 zijn. Door de vermenigvuldiging is elke ingezette euro een bedrag waard van € 5,54. Kies wel verstandig. Het risico dat je één van de weddenschappen verliest, is behoorlijk groot.

Gokken maakt voetbalwedstrijden zo spannend dat je geneigd bent om gekke sprongen te maken. Je had met jezelf afgesproken dat je vandaag niet meer dan € 50,- in zou zetten, maar je verliest een paar weddenschappen en je raakt gefrustreerd. Luister je naar je emotie, dan zet je toch meer geld in om het verlies te compenseren. En daarin onderscheid je een recreatieve gokker van een professional. De laatste groep weet altijd de kalmte te bewaren, wat de omstandigheden ook zijn. Als je reageert op emotie, dan ga je gegarandeerd verlies draaien. Doe dit dan ook niet!

Previous «
Next »