Een hottub winterklaar maken

  • Menfacts
  • januari 3, 2022
  • Comments Off
hottub winterklaar maken

Wat is er nou lekkerder dan een stomende hottub op een koude winteravond? De hottub heeft in de winter natuurlijk veel meer tijd nodig om warm te worden. Ook moet je de hottub goed schoon en droog maken in de winterperiode. Ben je benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden als je in de winter gebruik wil maken van de hottub? Lees verder en kom erachter! 

Hottub winterklaar maken 

Een hottub winterklaar maken begint bij het weg laten lopen van het water. Hierbij moet je ook goed opletten dat er geen water achterblijft in verschillende aansluitingen en slangen (lucht- en hydromassage). Om te beginnen laat je de hele hottub leeglopen. Als je een lucht- of hydromassagesysteem hebt, zet je de blazer aan en laat je deze 5 seconden draaien. Herhaal dit proces drie keer. Vergeet ook niet om het water uit de kachel te laten lopen, want als de temperatuur onder het vriespunt zakt, kan dit het metaal beschadigen.

Vriezen 

Als het buiten vriest bestaat er de kans dat het water in de hottub bevriest. Dit moet voorkomen worden, aangezien het water bij bevriezing uitzet. Hierdoor kan de toename van het volume ernstige schade aanrichten aan de polypropyleenvoering, de houten panelen en de kachels. Als je de hottub langere tijd niet gaat gebruiken dan moet hij leeggepompt worden. Als je van plan bent om er een hele week van te genieten dan kan het water erin blijven. 

Opwarmen 

De hottub verwarmen duurt op koude dagen langer dan normaal omdat zowel de initiële watertemperatuur als de buitentemperatuur belangrijke factoren zijn. Zorg ervoor dat je de hottub bedekt terwijl die aan het opwarmen is. Houd er rekening mee dat de geïsoleerde wanden en de bodem van de hottub een grote rol spelen bij het verkorten van de opwarmtijd en dit zal ook tijdens het baden de temperatuur beter vasthouden

Ontdek het assortiment van Welvaere

Een hottub is in de winter misschien nog wel fijner dan in de zomer. Nu je weet waar je rekening mee moet houden in de winter. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice van Welvaere. 

Previous «
Next »