Populaire schoenenmerken voor mannen

  • Menfacts
  • januari 11, 2022
  • Comments Off
populaire schoenenmerken

Je schoenen zeggen veel over je persoonlijkheid. Het type schoen dat je kiest, maar ook het merk waarmee je je identificeert. Wat dat betreft vormen we geen uitzondering: zelden is er een man die schoenen koopt die hij eigenlijk niet mooi vindt. Maar wat zijn nou eigenlijk populaire schoenenmerken voor mannen?

Replay schoenen in uiteenlopende hoedanigheden

Het merk Replay ademt fashion en biedt naast kleding ook schoenen voor alle gelegenheden. De collectie staat bekend om de veelheid aan modellen, materialen en kleuren. Van bootschoen-achtige canvas sneaker (zowel netjes, casual als sportief) tot hoge basketball-schoen in felle tinten. Replay schoenen vallen niet op door een heel herkenbaar beeldmerk, hetgeen de ontwerpen redelijk neutraal maakt – precies wat veel mannen willen.

Adidas

Het goeie ouwe Adidas draait al wat langer mee op de schoenenmarkt en dat is niet voor niets. De marketingafdeling van het merk, overal zichtbaar met de drie strepen, houdt bovendien wel van een geintje. Toen in de jaren ’90 de band Korn doorbrak met het nummer A.D.I.D.A.S., hetgeen volgens de muzikanten staat voor ‘All Day I Dream About Sex’, vatte het merk dit niet op als belediging, maar besloot men de band te sponsoren.

K swiss schoenen: voor de sportieve look

Een merk dat echt de nadruk legt op het sportieve aspect is K swiss. K swiss schoenen zijn herkenbaar door niet drie, maar vijf strepen. De fabriek vervaardigt sneakers, hardloop- en tennisschoenen. Het is niet gezegd dat dit schoeisel niet op ongedwongen gelegenheden kan worden gedragen, bijvoorbeeld onder een spijkerbroek.

De comeback van de Nike Air Max

Nike mag niet ontbreken in dit rijtje. het type Air Max, met de typerende oplopende zool, heeft immers een indrukwekkende comeback gemaakt. Ook de wat neutralere modellen (vooral zwarte lage sneakers met alleen het witte logo) zijn populair als loopschoen. Nike is natuurlijk een groot speler op de markt, met ontwerpen voor letterlijk elke tak van sport.

De hoge, nette Clarks

Eveneens populair zijn Clarks: een doorgaans hoge, nette schoen met weinig opsmuk. Het vetergedeelte is beperkt en ze doen hun werk op nette gelegenheden, maar ook op casual feestjes. Ze passen mooi onder een donkerblauw pak zonder stropdas. Het meest geziene materiaal waarin ze gekocht worden is lichtbruin su├Ęde.

Onze eigen Floris van Bommel

Over nette schoenen gesproken: met de flamboyante ontwerpen van Floris van Bommel sla je nooit een modderfiguur. Het Nederlands-Vlaamse bedrijf stamt uit de 17e eeuw en in de tegenwoordige tijd maken ze ook sneakers. Maar vooral de nette schoenen die onder elk pak passen, zijn het handelsmerk van Van Bommel.

De onverwoestbare Converse All Stars

De canvas basketbalschoen die we kortweg All Stars noemen, kent ook een rijke geschiedenis. Nog steeds lopen we massaal in het model Chuck Taylor, met de kenmerkende witte cirkel met blauwe ster op de enkel. Waarschijnlijk raakt de All Star nooit meer uit de mode, en anders keert hij altijd wel terug.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo