De iPhone XR versus de iPhone XS: welke kies je?

  • Menfacts
  • juni 28, 2019
  • Comments Off
iphone xr

De iPhone XS geldt als een van de beste iPhones van dit moment. Maar de iPhones XR is een smartphone die maar liefst driehonderd euro goedkoper is, maar de XS-uitvoering kwalitatief benadert. Er zijn diverse redenen waarom iPhones XR op dit moment de slimste koop zijn. Waarom kies je het slimste als je voor een XR-model in plaats van een XS iPhone gaat?

1. De voordelige prijs van de iPhone XR
iPhones XR, die er nagenoeg hetzelfde uitzien als de iPhones XS, vallen direct op door hun voordelige prijs. Ze zijn namelijk driehonderd euro voordeliger dan de XS-smartphone. Voor een XS tik je zo’n 1150 euro neer, terwijl de XR’s ‘al’ vanaf ongeveer 850 euro verkrijgbaar zijn. Ook iPhone XR hoesjes zijn, naast stijlvol en luxueus, prima betaalbaar, zodat je met de iPhone XR een voordelige mobiele telefoon in huis haalt.

2. Een prima werkende accu
De accu van de iPhone XR staat bekend als de beste accu van alle modellen iPhones. Dit heeft te maken met het lcd-scherm van deze uitvoering. Veel andere iPhones hebben oled-beeldschermen. Dat is iets mooier om te zien, maar kost wel meer energie. Doordat iPhones XR minder energie verbruiken, houdt hun accu het ruim 1,5 uur langer vol dan de accu van een iPhone 8 Plus. Je kunt met een XR rekenen op een accuduur van gemiddeld zo’n zestien uur!

3. De chipset van de XR en XS is hetzelfde
Zowel de iPhone XR als de iPhone XS hebben een zogeheten, door Apple zelf ontwikkelde, A12 Bionic-chipkaart. Dit betekent dat beide Apple-smartphones qua snelheid en vermogen niet voor elkaar onderdoen. De gebruikt A12 Bionic-kaart geldt als de nieuwste processor van Apple en presteert uitstekend. Doordat de chip gebruikmaakt van het zogenoemde ‘zeven nanometer proces’, is deze weer kleiner dan oudere chips en verbruikt daardoor minder energie. En dat is weer positief voor de accuduur!

4. Een lekker groot scherm
De iPhone XR beschikt met zijn 6,1 inch lcd-scherm over en groter beeldscherm dan de IPhone XS, die een scherm heeft van 5,8 inch.

5. Veel keuze aan kleuren
Ten slotte nog een ander pluspunt van de fraaie iPhone XR, namelijk de mogelijkheid om uit liefst zes kleuren te kiezen. Namelijk: geel, zwart, wit, blauw rood en oranje. Je hebt dus keuze in overvloed als je voor de iPhone XR gaat.

Previous «
Next »