Mishandeling bij mannen

  • Menfacts
  • December 15, 2017
  • Comments Off
letselschade claim

Over het algemeen wordt er vaak gedacht dat alleen vrouwen mishandeld worden. Maar ook veel mannen worden mishandeld, ze komen er alleen niet zo snel voor uit. Ook hierbij kan er sprake zijn van letselschade. Het is belangrijk dat een onderwerp als mishandeling besproken wordt, zodat er wat aan gedaan kan worden. Maar wanneer wordt er over mishandeling gesproken? Het gaat bij mishandeling over het verwonden of toebrengen van schade aan het lichaam van een ander. Dit gaat ook over het opzettelijk benadelen van de gezondheid. Dit kan zijn op je werk, maar het kan ook bij je thuis gebeuren. Zowel mannen als vrouwen kunnen elkaar mishandelen. Soms is het met lichamelijk geweld, maar het kan ook psychisch zijn.

Soorten mishandeling

Er bestaan verschillende soorten mishandeling. Bij ouderenmishandeling gaat het bijvoorbeeld over psychische of lichamelijke mishandeling, maar ook over financiële uitbuiting of verwaarlozing. Een andere vorm is geestelijke mishandeling. Het is vaak moeilijk te herkennen, maar het heeft vaak wel grote gevolgen voor de persoon die wordt mishandeld. Veel mensen staan er niet bij stil, maar als je iemand continu vernederd, is dat erg vervelend en kan iemand daar veel pijn door ervaren. Seksueel misbruik is ook een vorm van mishandeling. Het gaat daarbij over seksuele handelingen waar je geen toestemming voor geeft. Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen seksuele intimidatie en gedwongen seksuele contacten. Je kunt van alle soorten mishandeling erg veel last krijgen en letsel op lopen.   

Bespreken…

Mishandeling is een onderwerp wat veel mensen niet graag bespreken. Maar het doet meer met je dan je denkt. Zorg dat je het iemand in vertrouwen kunt vertellen als het bij jou speelt. Samen kun je actie ondernemen en zorgen dat het stopt. Als je ziet of weet dat iemand in je omgeving wordt mishandeld, probeer het dan te bespreken en te kijken wat voor hulp je kunt bieden. Het is belangrijk dat het snel stopt en blijf er over praten of zoek hulp, zodat je het kunt verwerken. Mishandeling komt bij mannen en vrouwen voor, onderschat het niet!

Previous «
Next »