Hoe maak ik de beste Gin-Tonic?

  • Rogier
  • november 23, 2018
  • Comments Off
Wat gaat er allemaal in de beste Gin-Tonic

Een veelgestelde vraag is “Hoe maak ik de beste Gin-Tonic?”. De ene Gin is frisser dan de ander, de ene Tonic is weer zoeter dan de ander. Hoe kom je toch tot die perfecte combinaties? Een perfecte Gin-Tonic maken hoeft gelukkig niet heel lastig te zijn, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je dit doet. Wat gaat er allemaal in de beste Gin-Tonic en wat serveer je erbij? Je leest het in dit artikel!

Ingrediënten voor de beste Gin-Tonic

Voor een simpele Gin-Tonic heb je niet heel veel nodig, een Gin-Tonic glas, ijsblokjes en natuurlijk Gin en Tonic. Maar wat gaat er allemaal in de beste Gin-Tonic? De beste Gin-Tonic voorzie je daarnaast van een lekker garnituur. Zo drink je Hermit Dutch Coastal Gin met een garnituur van zeekraal en de schil van een grapefruit. Om het af te maken eet je er Zeeuwse oesters bij. Hoe combineer je andere soorten Gin en Tonic voor de beste Gin-Tonic mix?

Bombay Sapphire

Maar hoe maak ik de beste Gin-Tonic met Bombay Sapphire? Dit is één van de klassiekers in de Gin wereld en is perfect te mixen met een Fever Tree Indian Tonic. Hierdoor combineer je de beste ingrediënten voor de beste Gin-Tonic. Uiteraard maak je het af met een klassieke, frisse garnituur, zoals citroen of limoen.

Ingrediënten voor de beste Gin-Tonic

Gin Mare

Een moderne gin die heerlijk mediterraans smaakt. Wat deze Gin uniek maakt is dat alle ingrediënten apart gedistilleerd worden. Hierdoor is een perfecte balans bereikt tussen de ingrediënten voor de beste Gin-Tonic. De zeer uitgesproken smaak vraagt om een zachte Tonic, zoals een 1724. Serveer hier een paar blaadjes basilicum bij om het helemaal af te maken.

Hoe maak ik de beste Gin-Tonic?

Catz Gin

Afkomstig uit één van de oudste distilleerderijen van Nederland, te Schiedam. Stoer, fruitig en kruidig. Een vleugje kaneel met een heerlijke frisse citroenachtige afdronk, waarin citrus het meest dominant is. Om de beste Gin-Tonic te maken combineer je Catz Gin met een lekkere zoete Tonic, zoals East Imperial Burma. Pas wanneer je deze combinatie serveert met partjes sinaasappel of sinaasappelschillen, mag je spreken van de beste Gin-Tonic.

Wat gaat er allemaal in de beste Gin-Tonic?

Boomsma Gin

Een nieuwkomer en ook direct prijswinnaar op de World Drink Awards 2017. Hier won Boomsma prijzen voor het Beste Gin Design en Beste Nieuwe Lancering van 2017. Een droomstart voor het nieuwe Gin merk. Vol en rijk van smaak, maar hoe maak je hier de beste Gin-Tonic van? Dit is één van de weinige Gin’s die weinig nodig heeft. Een tonic zoals Fentimans, iets droger, past hier perfect bij en garneren doe je het best met blauwe bessen of appel.

Een perfecte Gin-Tonic maken

Proost

Op deze manier gaat het jou ook lukken om de beste Gin-Tonic te serveren op de volgende mannenavond. Weet jij nog een andere perfecte combinatie om de beste Gin-Tonic te maken? Laat het ons dan zeker weten!

Previous «
Next »