De voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland

  • Menfacts
  • november 26, 2018
  • Comments Off
auto importeren uit duitsland

Een auto importeren uit Duitsland is zo gek nog niet. Sterker nog; het biedt een aantal duidelijke voordelen waarvan de berekening van de (rest) BPM de grootste is. In negen van de tien gevallen is die berekening namelijk lager. Daarnaast is ook het enorm grote aanbod van auto’s in Duitsland een duidelijk voordeel.

Enorm aanbod jonge auto’s

Om met dat laatste verder te gaan, het aanbod van merken als Mercedes, Volkswagen, BMW en Audi – vaak rijk uitgerust- is in Duitsland uiteraard enorm groot. Bovendien is gebleken dat in Duitsland mensen bewezen sneller hun auto inruilen dan in Nederland gebeurd, vaak al als er nog maar 100.000 kilometer op de teller staat. Daarom zijn er in Duitsland dus veel jong gebruikte vierwielers te koop. Zo veel, dat dit automatisch ook de prijs drukt. Het aanbod is immers erg groot. In Duitsland kun je dus prima zakendoen en een meer dan goede auto kopen voor relatief weinig geld.

Handige BPM calculator

Het importeren van de auto naar Nederland is iets wat je vooral zelf moet doen. De Duitse verkoper zal je daarbij geen ondersteuning bieden. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor het berekenen van de BPM, de registratie bij het RDW, de BPM-aangifte bij de douane en ook een kenteken aanvragen moet je in principe allemaal zelf doen. BPM neemt dus een belangrijke plaats in als het gaat om het importeren van een auto. BPM betekent Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen. Je moet BPM voldoen als je een nieuwe auto, motor of bestelwagen aanschaft. Je dient deze belasting dus eveneens te voldoen bij het importeren van een auto naar Nederland. Het gaat dan om de rest BPM. Veel mensen die overwegen een auto uit Duitsland te importeren hebben geen kennis van BPM. Handig is dan de BPM calculator van Dasimport.nl. Dan weet je meteen hoeveel belasting je dient te voldoen als je een auto importeert.

Previous «
Next »