De kleuren van Johnnie Walker

  • Menfacts
  • december 16, 2017
  • Comments Off
verschillende soorten Johnnie Walker Whisky

De Johnnie Walker whisky’s, wie kent ze niet?! Het zijn Schotse whisky’s die in meer dan 200 landen wordt verkocht. Daarmee is Johnnie Walker de meest verspreide whisky ter wereld. Het zijn geweldige whisky’s die op een whiskyproeverij op een echte mannenavond niet mag ontbreken. Gelukkig is er zeer veel keuze wanneer je een dergelijke Schotse whisky wil proeven. Welke Johnnie Walker whisky’s zijn er allemaal en mogen niet ontbreken op jouw mannenavond?

De klassieke blends

Allereerst kent Johnnie Walker enkele klassieke blends. Het zijn uitzonderlijke whisky’s van smaak die ieder een grote verscheidenheid tonen. Het zijn maar liefst 7 klassieke blends en we lichten ze graag even voor je uit.

De Red Label: baanbrekend

Dit is de allereerste blend van de Johnnie Walker collectie en mag daarom zeker niet ontbreken bij jouw whiskyproeverij. Door deze blend is het merk bekend geworden over de gehele wereld. De whisky is krachtig en rijk aan smaak. Het is een rokerige whisky die je zowel ‘on the rocks’ als mix kan drinken.

De Black Label: iconisch

Ook deze whisky past perfect als en hoogtepunt thuis op een mannenavond. Deze whisky is de maatstaaf van Johnnie Walker voor de rest van de luxere blends. De whisky is een blend van Schotse whisky’s die minimaal 12 jaar hebben gerijpt, waardoor deze een diep en complex karakter heeft gekregen.

Double black: intens van smaak

Deze whisky is geïnspireerd op de Black Label en versterkt juist de krachtige smaken van die blend. Deze whisky is perfect in jouw whiskyproeverij wanneer je zin hebt in een whisky gecombineerd met ietwat water. Juist dit laagje water brengt de complexe lagen vrij van smeulende specerijen en rook. Een krachtige whisky, een echt hoogtepunt.

Gold Reserve: ideaal voor de feestdagen

Deze unieke whisky is perfect voor een bijzondere viering, zoals met de aankomende feestdagen. Het karakter van deze whisky is romig en bevat tinten van honing. Je proeft echt de smaken van de samenwerking tussen Speyside en Highland whisky’s. Een iets duurdere whisky, maar deze zet echt de toon op verjaardag. Speciaal voor mannen!

Maak bijzondere momenten speciaal

Doe dit met de Johnnie Walker Platinum Label 18 Year Old: alleen gemaakt van 18 jaar oude whisky’s. Het is een modernere whisky die je rustig kan laten liggen in jouw whisky kast tot het juiste moment voor schenken. Het is een intens, zachte, unieke blend met een kleine rooksmaak.

Johnnie Walker Whisky blue label

Blue Label: een meesterwerk

Dit is een whisky die is gemaakt van enkele van de meest zeldzaamste whisky’s van Schotland. Voor buitengewone gelegenheden is deze buitengewone whisky perfect. Wanneer je proeft komen de smaen van cederhout naar boven met een romige aroma. Een vrijgezellenfeest? Deze whisky maakt jouw feest meer dan af.

Green Label: complexiteit

Dit is een whisky van de Johnnie Walker collectie waarvoor alleen de beste malts worden gebruikt door heel Schotland. Elke whisky hierin rijpt minimaal 15 jaar, wat zorgt voor de unieke smaaksensatie. Enigszins complex door de exotische tonen van onder andere zure kersen, maar ook zeker rokerig van smaak. Perfect voor een gezellige whisky avond met vrienden.
Naar boven

Previous «
Next »