5 topactiviteiten voor een avondje met de mannen

  • Menfacts
  • augustus 24, 2022
  • Comments Off
mannen op stap

Een avondje op stap of met z’n allen een avondje de mancave in. De vrouwen en kinderen zijn elders ondergebracht en nu is het aan de mannen. Maar wat ga je doen? Dat is een goede vraag. Wij hebben vijf topactiviteiten voor je op een rijtje gezet zodat je vast ideeën op kunt doen. Want hoewel je net als de dames gewoon een jankfilm aan kunt zetten met tonnen aan zakdoekjes en chocolade erbij (prima als daar behoefte aan is) ga je voor ‘echte’ mannendingen zeker beter scoren met een van de onderstaande vijf tips.

  1. Speel een potje air hockey 

In een goede mancave staat toch tenminste wel één speeltafel. Of dat nu zoals hierboven staat air hockey is of tafelvoetbal, een pooltafel of misschien wel tafeltennis, dat doet er eigenlijk niet toe, want het gaat om het samenspelen en elkaar uitlachen als het weer eens helemaal de mist in gaat. Nu is er niet in elke mancave genoeg ruimte om een dergelijke tafel te plaatsen, maar er zijn ook tal van inklapbare modellen te vinden. Of wat dacht je van een kleine variant? Na een borrel of drie wordt het dan nog lastiger om te spelen – waardoor de lol vaak toeneemt. Let wel op met spellen als darts, na een flink aantal borrels kan het zo zijn dat de muur meer het doelwit is dan het dartbord. 

  1. Ga online gokken 

Voor online gokken heb je niet veel speciale zaken nodig, het kan zelfs gewoon via een mobiele telefoon. Wie heeft er tegenwoordig nu geen mobiele telefoon met snel internet? Precies! Maar het conceptuele idee hier zou wel zijn om bijvoorbeeld in te zetten op een voetbalwedstrijd, zodat jullie die kunnen gaan kijken – en tegelijkertijd een weddenschap hebben lopen bij een van de vele bookmakers in het online casino. Daardoor wordt de wedstrijd én spannender en wordt er een extra dimensie toegevoegd. Uiteraard kan je naast het inzetten op sport er ook voor kiezen om gewoon een rondje gokkasten te laten draaien, maar wellicht is dat een beter idee tijdens een pauze op je werk. 

  1. Een avondje gamen is vaak nog te kort

Wat is een mancave zonder tenminste één spelconsole? Uiteraard moet je bij het uitzoeken van spellen rekening houden met je eigen smaak. Maar denk ook aan je maten, want een potje racen is leuk om naar te kijken voor iedereen. Zeker als de televisie waar het op te zien is mooi groot is. Er zijn ook tal van andere spellen die bijzonder vermakelijk zijn om te spelen én om te kijken. Dan vliegt de tijd en voor je het weet komt de zon alweer op en zijn jullie nog steeds wakker. Het risico van een flink avondje gamen kan van even een spelletje spelen uitlopen tot een uren durende LAN-party. 

  1. Ouderwetse kroegentocht

In plaats van jullie insluiten in de mancave kan je er ook voor kiezen door een ouderwets avondje te gaan stappen. Een kroegentocht is nog altijd iets wat een bijzonder aantrekkelijk idee kan zijn. Ga eerst met z’n allen ergens wat eten. Of dat nu luxe is of een frietje uit de muur doet er eigenlijk niet zo toe. Maak een pot met geld en ga erna met z’n allen biertjes drinken in de kroegen in de buurt. Zo help je ook nog eens lokale ondernemers en je komt nog eens ergens anders. 

  1. Ga paintballen of airsoft spelen

Paintballen is iets wat iedereen wel kent, en wat is er nou leuker dan je kameraden beschieten en ernaast ook nog eens in veel gevallen te voorzien van een mooi aantal blauwe plekken? Airsoft is wat minder bekend maar niet minder leuk. Hierbij is het concept van elkaar beschieten wat letterlijker want je schiet gewoon op elkaar, maar dan zoals de naam doet vermoeden met lucht. Het komt meer neer op oorlogje voeren – zoals je dat als kinderen met stokken deed. Bij airsoft zijn er minder kledingeisen (die er bij bijvoorbeeld paintball wel zijn): je zou in een korte broek en ontbloot bovenlijf kunnen rondlopen met een airsoft geweer. Het enige wat echt heel belangrijk is, is de bescherming van je ogen. Airsoft is dus ook als het 25 graden is buiten een activiteit die je kunt ondernemen zonder dat je je pak uitzweet.

Previous «
Next »