• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Pak uit met een bijzondere hachee van de bbq

Pak uit met een bijzondere hachee van de bbq

  • Menfacts
  • juli 1, 2019
  • Comments Off
hachee op de bbq

Heb je een feestje onder vrienden en zorg jij voor het eten? Pak dan eens uit met een uniek gerecht. Ga hachee bereiden op de bbq maar ga niet zomaar voor een gewone hachee van de bbq. Gebruik gerust je ovale kamado of je grillring. Het staat stoer en je scoort gegarandeerd bij je vrienden. Het is niet zo moeilijk om hacheevlees van de barbecue te bereiden als je een paar zaken in het oog houdt. Wij helpen jou in dit artikel alvast een eind op weg.

Stoofvlees of hachee van de bbq?

We zochten het even voor je op: hachee en stoofvlees is ongeveer hetzelfde. Hachee is een typisch gerecht uit Nederland op basis van vlees, ui, bouillon met kruidnagel en een zuur ingrediënt zoals wijn of azijn. Vlaams stoofvlees wordt bereid met vlees, ui en donker bier in plaats van wijn. Hierbij voegen de Vlamingen nog een sneetje brood toe, besmeurd met pikante mosterd, een paar blaadjes laurier en eventueel een scheutje azijn om het wat zuurder te maken. Gebruik voor een goeie hachee een dik gesneden sucadelap. Deze is licht dooraderd en heeft een zeentje, wat een bijzondere smaak geeft aan het vlees.

Neem je kamado of grillring

Doe eens gek en laat je bbq even voor wat hij is. Hak de sucadelappen in grote stukken. Hachee maken op de bbq doe je in een grote gietijzeren kom of pan met deksel. Zet deze op het vuur en laat er boter of olijfolie in heet worden. Bak de stukjes ui tot ze een beetje glazig worden. Voeg dan het vlees erbij en bak het langs alle zijden even op hoge temperatuur om het vlees dicht te schroeien om zijn sappen te bewaren. Overgiet het dan met de bouillon en wijn of met het bier voor het Vlaamse stoofvlees. Doe er de andere ingrediënten bij en kruid naar eigen inzicht. Dek de pot toe en sluit je Kamado. In geval van een grillring sluit je de kom en leg je houtskool op het deksel om het ook langs boven heet te houden. Laat sudderen op lage temperatuur… slow cooking… Ondertussen neem je gerust een aperitiefje met de vrienden. Af en toe je gerecht controleren, meer hoef je niet te doen. Serveer het met frieten en salade en je hebt een heerlijk gerecht gecreëerd. Uiteraard hoort bij je hachee van de bbq een heerlijke wijn of een lekker fris biertje.

Previous «
Next »