Grillring voor een gezamenlijke bbq ervaring

  • Rogier
  • Juni 21, 2019
  • Comments Off
Grillring voor een gezamenlijke bbq ervaring

Nu het zomerseizoen is begonnen, krijg je vanzelfsprekend steeds meer zin om te barbecueën. Helemaal leuk is het natuurlijk wanneer je kunt barbecueën met een grote groep vrienden of familie. Als je met veel personen bent, kan een normale barbecue nog wel eens te klein zijn. Ook staat die vaak apart, waardoor degene die met het vlees bezig is wat afgezonderd is. Veel leuker zou het zijn als je met z’n allen tegelijkertijd aan de slag kan gaan. Een oplossing daarvoor is de grillring. Deze zijn multifunctioneel. Ze dienen op de eerste plaats als vuurkorf en daarnaast zijn ze ook te gebruiken als houtskoolbarbecue. De grillring heeft namelijk, zoals de naam al zegt, een ringvormige buitenrand die om de vuurschaal heenloopt. Hierop kun je allerlei vlees, vis en groente laten garen. De combinatie grillring vuurschaal en grillring barbecue geeft dus een ideale grillring voor een gezamenlijke barbecue ervaring. In dit artikel lees je welke soorten grillring bbq je zoal hebt, hoe het werkt en wat je er allemaal op kunt maken.

Ofyr Classic 100-100 Barbecue/Vuurschaal

Om te beginnen kun je kiezen voor de Ofyr Classic 100. Deze grillring vuurschaal heeft een kegelvorm en staat op een voetstuk. De kegel vul je met houtskool en grillen maar. De buitenkant van de ring is bijvoorbeeld ook te gebruiken voor slow cooking. De grillring is een waar kunstwerk en vrij groot, gemaakt van staal. De buitenring heeft een doorsnee van 98 centimeter. De voet en het vuurschaalgedeelte zijn samen 1 meter hoog. Lekker groot dus en er is genoeg plek om met al je vrienden tegelijkertijd te kunnen barbecueën. Schoonmaken is makkelijk en hij kan gewoon in de tuin blijven staan zonder hoes. Vind er wel direct een goede plek voor, want hij is behoorlijk zwaar met een gewicht van 121 kilo. De prijs is € 1895.

Co-Fire Barbecue Vuurschaal GrillRing-Set 80

Een goedkopere variant van de grillring bbq, is de Co-Fire Barcecue Vuurschaal voor € 789. De set bestaat uit vijf delen: de gietijzeren vuurschaal, de cortenstalen ring 38/6, de GrillRing, de cortenstalen zuil The Woodstock en de afdekplaat The Top. Over alle onderdelen is goed nagedacht en ze hebben vele voordelen. Zo is de gietijzeren vuurschaal vuurvast en trekt dus niet krom. De cortenstalen ring 38/6 zit vlak onder de vuurschaal en geeft stabiliteit. De GrillRing ‘zweeft’ als het ware in de schaal en zo wordt het teveel aan vet van het vlees makkelijk weggevoerd. Er is een afstand tussen de rand van de schaal en de GrillRing, waardoor de vlammen gemakkelijk kunnen oplaaien. The Woodstock zuil kan zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst. Dat is handig, want zo kun je zittend en staand barbecueën. Deze zuil dient direct ook als opslag voor hout. Erg handig dus en het ziet er mooi uit. De afdekplaat The Top voorkomt dat er regen de vuurschaal inkomt en dooft het vuur gemakkelijk wanneer dat nodig is. Ideaal dus voor een aantal gezellige avonden barbecueën met een grote groep mensen.

Arteflame One 40 Houtskool Barbecue

Een ander bijzonder model is de Arteflame One 40 Houtskool Barbecue. Deze is zowel praktisch als een kunstwerk. Erg veelzijdig tijdens het koken en misstaat niet wanneer hij niet wordt gebruikt. De kookplaat bovenop is afneembaar en zo is de kom eronder ideaal voor een vuurkorf of openhaard in de tuin. De Arteflame Grill is gemaakt van cortenstaal en heeft een mooie donkere kleur. De grill zelf is gemaakt van zwaar plaatstaal en heeft een roestig uiterlijk. Het geheel heeft de vorm van een statafel. De grillring barbecue kan goed worden gebruikt voor een barbecue tijdens een feest in de tuin. Gril er je vlees op en na afloop houd je er een gezellige vuurkorf aan over. Als je dit model koopt, zet het dan in één keer op de juiste plek in de tuin, want hij weegt 135 kilo. De bakplaat heeft een doorsnee van 101,6 centimeter. De totale afmeting is 102,5×102,5×100 centimeter en hij kost € 1805.

Wat kun je het beste grillen op de grillring

Als je de juiste Grillring voor een gezamenlijke bbq ervaring hebt uitgekozen, dan moet je gaan bedenken wat je er precies op gaat grillen. Wat niet op de barbecue mag ontbreken, zijn zelfgemaakte hamburgers. Zie hier het recept voor een hamburger waarmee je indruk kunt maken op je grote groep eters.


Benodigdheden voor 15 hamburgers:
1 kilo half om half gehakt
2 uien
Zout en peper – chilipoeder – knoflook – paprikapoeder
Mosterd – ketchup
Paneermeel
2 eieren


Begin met het kneden van het gehakt door er een ei en wat lepels paneermeel bij te doen. Doe nu alle kruiden erbij en ook de mosterd en ketchup. Snij de ui en het teentje knoflook fijn en kneed die door het geheel. Wanneer je merkt dat het vlees nog te nat is, doe er dan nog wat paneermeel bij. Vorm nu 15 hamburgers van het vleesmengsel en druk in het midden van de hamburger een deukje. Zo krijg je perfect platte burgers op je grillring barbecue. Maak er ook nog bijvoorbeeld worstjes en spareribs bij en combineer het met groente, zoals asperges van de barbecue. Maak het af met een lekkere salade, ideaal voor in de zomer en doe er wat stokbrood bij met smeersels.

Previous «
Next »