• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • Waar moet je aan denken bij het samenstellen van een game pc?

Waar moet je aan denken bij het samenstellen van een game pc?

  • Menfacts
  • november 20, 2020
  • Comments Off

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun games te spelen op een pc in plaats van op een game console zoals de Playstation. Niet zo gek, want de  game pc blijft de beste optie qua visuals. Daarnaast heb je allerlei opties in kant en klare pc’s, zijn gamelaptops de afgelopen jaren enorm verbeterd en is er ook de mogelijkheid om zelf je game pc samen te stellen bij experts als Redux. Een game pc samenstellen moet je echter wel goed overwogen doen en zorgen dat die pc uiteindelijk helemaal aansluit bij jouw wensen. Daarom zetten wij voor jou op een rijtje waar je op moet letten als je een game pc gaat bouwen.

Waar liggen de zwaarste taken?

Om te bepalen hoe jouw ideale game pc eruit ziet, moet je eerst bepalen waar de zwaarste taken liggen die die computer moet gaan uitvoeren. Welke en wat voor games ga je er op spelen? Sommige games hebben namelijk geen sterke videokaart nodig, terwijl andere spellen juist erg zwaar zijn waarbij dus die sterke videokaart een vereiste is. Als je weet waar je wensen liggen, is het een stuk makkelijker om een game pc samen te stellen.

Wat is je budget?

Een andere belangrijke factor voor het bepalen van de componenten van je game pc is je budget. Als het om game PC’s gaat kun je het namelijk zo bont maken als je maar wil, dat is echter niet altijd nodig. Kijk naar hoeveel je maximaal te besteden hebt en stel vanuit die gedachte jouw optimale game PC samen. Als je niet zo handig bent in het bouwen van een PC kun je dit ook aan professionals overlaten. Er zijn echter ook genoeg tutorial video’s beschikbaar die stap voor stap uitleggen hoe je een game PC in elkaar zet.

Drie belangrijke componenten

Tijdens het samenstellen van die game pc, zul je een hoop keuzes moeten maken. Waaronder welke processor, geheugen en videokaart je neemt. Deze drie componenten bepalen grotendeels de prestaties van je PC. Als je eenmaal een keuze bij elke drie hebt gemaakt, volgen de andere delen vanzelf. Denk daarbij aan het moederbord, opslag, koeling en behuizing.

Koop een SSD-opslag

Als je budget hebt voor een SSD-opslag (Solid State Drive), dan raden wij je aan die te kopen. De meeste computers beschikken al over een eigen harde schijf, maar een SSD-schijf is tien keer sneller en beter. Als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je niet anders. Daarnaast gaat zo’n schijf superlang mee, dus het is een investering voor de lange termijn.

Processor is het kloppend hart

Vooral voor de keuze van de processor moet je bedenken wat de zwaarste prestaties van je game PC moeten worden. Meestal wordt op PC-bouwsites een AMD-processor aangeraden van ongeveer 3200 MHz per core. Natuurlijk kun je die altijd duurder en sterker maken als dat een te zwakke processor voor je is, bijvoorbeeld vier cores in plaats van twee. Er wordt altijd gezegd: ‘de processor is het kloppende hart van je PC’. Des te beter je processor, des te meer games en andere dingen je tegelijkertijd kan doen.

Accessoires

Naast de drie bovengenoemde belangrijkste onderdelen, moet je ook nadenken over de accessoires die erbij komen kijken. Denk hierbij aan het toetsenbord, de gaming muis, een monitor en andere bedrading. Je hebt niet altijd al deze accessoires nodig, ook al worden ze wel aangeboden op game PC-sites. Eén tip die we je wel willen meegeven is: game nooit op WiFi. Zorg ervoor dat er een LAN-kabel naar jouw PC toe loopt, want gamen op draadloze netwerken is meestal niet ideaal.

Previous «
Next »