Zo vier je vakantie op het water!

  • Menfacts
  • juni 30, 2021
  • Comments Off
friesland motorjacht huren

Wat betreft een vakantiegevoel is er niets beter dan met lekker weer in een bootje rond te varen. Je beleeft totale rust, terwijl je van plek naar plek vaart. Voor grotere boten heb je natuurlijk een vaarbewijs nodig, maar er zijn genoeg kleinere bootjes te huur, met genoeg ruimte, waar je een dergelijk bewijs niet voor nodig hebt. Of het nu gaat om een motorjacht huren Friesland,  een boot huren Ibiza, of een kano vakantie, een vakantie op het water is heerlijk. Lees dan ook snel verder voor onze tips voor vakanties op het water!

Ontdek Friesland vanaf het water

De Noordwestelijke wind en de ontelbare vaarverbindingen maken de Friese meren tot een fijne plek om rond te varen. De belangrijkste Friese meren zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer, de Groote Brekken, , het Heegermeer, het Slotermeer en de Fluessen. Friesland vanaf het water ervaren kan perfect in Nationaal Park De Alde Feanen, midden in de provincie. Eernewoude is het middelpunt van dit natuurgebied, dat grotendeels alleen vanaf het water bereikbaar is. Een vaarvakantie en het huren van een jacht, een fluisterbootje of sloep kun je hier op veel plekken doen.

Ervaar Ibiza zonder de drukte

Ibiza trekt jaarlijks miljoenen toeristen die dit prachtige eiland willen ontdekken. Het eiland kent een zeer uitgebreid palet aan toeristen. Jetsetters, gezinnen met kinderen, feestbeesten, rustzoekers, ecotoeristen, kunstenaars en zonzoekers… en steeds meer mensen ontdekken Ibiza vanaf een gehuurde boot. Op die manier kun je de drukte makkelijk ontvluchten en de mooiste stranden van Ibiza en Formentera ontdekken. Heb je geen vaarbewijs of geniet je liever van een koud drankje in je hand op een boot zonder dat je zelf hoeft te varen? Huur dan een boot met schipper. Bijkomend voordeel is dus dat hij of zij de mooiste plekjes kent en je niets meer hoeft te doen dan te genieten.

Het Ijsselmeer biedt ontzettend veel mogelijkheden wat betreft bootvakanties

Het IJsselmeer is bijzonder geschikt om voor een dag, een weekend of zelfs een week te gaan zeilen met gezin of vrienden. Zo zijn er veel opstap havens gelegen aan het Ijsselmeer, dus je kunt op veel plekken aanleggen om op ontdekking te gaan. Zo zijn een aantal havensteden erg de moeite waard. De traditionele havensteden en dorpjes rondom het IJsselmeer hebben een rijke historie. Ook hebben ze een heel ander karakter dan elders in Nederland. Op het Ijsselmeer kun je er juist ook voor kiezen om lange vaartochten te houden, dit omdat het een, voor Nederland nochtans, groot meer is. Daar is ook rekening mee gehouden en zo zijn er vele ankerplekken, waar je heerlijk rustig van het water kunt genieten, zonder andere zwemmers in de buurt.

Ga op zoek naar de rustige stranden van de Algarve

Denk bij een vakantie in de Algarve in het zuiden van Portugal vooral niet alleen aan volle stranden en een druk uitgaansleven. Je vindt hier namelijk ook rust, natuur, authentieke dorpjes en ongerepte stranden. De regio biedt voor elk wat wils: van jonge gezinnen tot feestgangers, voor wandelaars, golfers, surfers en vooral ook voor mensen die met een boot van deze prachtige kust willen genieten. Deze kent namelijk vele stranden waar je kunt aanleggen of voor anker kunt gaan en zo de rustigste plekjes kunt ontdekken. De kustlijn van de Algarve is bijna 200 kilometer lang en heel gevarieerd. Je vindt er kleine baaitjes, langgerekte zandstranden en indrukwekkende kliffen. Op sommige plekken is het water rustig en in het begin ondiep: ideaal om uit de boot te kunnen stappen. Langs de gehele kust vind je verhuurbedrijven om een passende boot voor jou te vinden! 

Previous «
Next »