• Homepage
  • >
  • Mancave
  • >
  • Je droom is om je eigen werkplaats te bouwen waar je vrij je gang kunt gaan

Je droom is om je eigen werkplaats te bouwen waar je vrij je gang kunt gaan

  • Menfacts
  • november 20, 2020
  • Comments Off
werkplaats in de tuin

Achter in de tuin heb je nog behoorlijk wat ruimte en je zit er al best een tijd over te denken wat je daar het beste mee kunt gaan doen. Je hebt over de afgelopen jaren wat geld apart gezet, waarmee je het nodige kunt investeren, dus je hebt de mogelijkheid om toch iets bijzonders en blijvend neer te kunnen zetten, iets waar je in de toekomst alleen maar profijt van kunt hebben. 

Je hebt in gedachten om een soort schuur te laten bouwen. Hier wil je een werkplaats in kwijt, waar je fijn kunt knutselen en schilderen. Daarnaast wil je er een kleine kantoorruimte maken, zodat je ongestoord kunt werken. En een fijne stoel, om lekker in weg te kruipen en een blad of boek te kunnen lezen. Om het werken daar straks zo aangenaam mogelijk te maken, wil je er ook graag een toilet laten installeren, wat wil zeggen dat je ook de nodige aanpassing moet doen in de bestaande riolering. 

Het hoeft geen luxueus tweede huis in je achtertuin te worden natuurlijk. Je bent vooral op zoek naar een comfortabele ruimte die erg praktisch is. Daar hoeven dan ook geen tierelantijntjes of gouden deurknoppen in. Dat is aan jou toch niet besteed. Maar een degelijke ruimte waar je probleemloos aan de slag kunt met je projecten is een must, waar je na jaren twijfelen, nu toch wel een begin mee wilt maken. 

Met een simpele en degelijke constructie kun jij realiseren wat je nodig hebt

Je hebt een simpele constructie voor ogen, waarmee je met verschillende soorten stenen te muren wilt bouwen. Met gegoten beton wil je de vloer verwezenlijken en je hebt een dak van golfplaten in gedachten. De ruimte die je in gedachten hebt is namelijk niet al te groot en een complete dakconstructie kost meer dan wat je van plan was te besteden.

Gelukkig kun je vandaag de dag veel verschillende soorten materiaal bestellen. Voor het dak heb je nog een tijdje zitten twijfelen tussen stalen golfplaten of vezelcement golfplaten. Uiteindelijk heb je toch maar besloten om voor een dak van vezelcement golfplaten te kiezen.  Door het gebruikte materiaal wordt het geluid behoorlijk gedempt, zeker in vergelijking met normale stalen golfplaten. Daarnaast zijn de golfplaten van vezelcement hoog belastbaar en duurzaam. Bestand tegen alle weersomstandigheden en bovendien een bijzonder lange levensduur, maken dat de keuze voor vezelcement snel gemaakt is.

Een werkruimte op maat die aansluit op jouw speciale wensen

Zo kun je straks toch met een beperkt budget een hele degelijke werkruimte laten bouwen. En als je het goed plant en een beetje op de centen let, bestaat zelfs de mogelijkheid dat je buiten je nieuwe ruimte nog een comfortabele zithoek kunt maken, zodat je lekker buiten kunt zitten in de zomerzon, als je even uit wilt blazen of nieuwe inspiratie op wilt doen. Misschien zelfs wel gedeeltelijk overkapt met een zelf ontworpen pergola, waar je ook probleemloos golfplaten kunt toepassen, om het geheel af te maken.

Previous «
Next »