Visgraat laminaat leggen: een stapsgewijze handleiding

  • Menfacts
  • maart 28, 2023
  • Comments Off
visgraat laminaat

Visgraat laminaat is een populaire vloerbedekking die een klassieke en elegante uitstraling geeft aan elke kamer. Misschien wel de ideale vloer voor in jouw industrieel ingerichte mancave? Het leggen van visgraat laminaat is een relatief eenvoudig doe-het-zelf-project dat je in een weekend kunt voltooien. In deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je visgraat laminaat kunt leggen en je huis kunt upgraden met een nieuwe look.

Het stappenplan

Stap 1: De ondervloer voorbereiden

Voordat je begint met het leggen van visgraat laminaat, moet je ervoor zorgen dat de ondervloer schoon en vlak is. Verwijder (indien aanwezig) eventueel de oude vloerbedekking en maak de vloer grondig schoon. Als er oneffenheden zijn, vul deze dan op met egaliseermiddel.

Stap 2: Leg de ondervloer

Leg vervolgens de ondervloer. Dit helpt om het laminaat te beschermen tegen vocht en zorgt ervoor dat het gelijkmatig ligt. Leg de ondervloer in rijen en snijd deze op maat met een stanleymes.

Stap 3: Het begin van het laminaat leggen

Begin in de hoek van de kamer en werk naar buiten toe. Leg de eerste plank neer en zorg ervoor dat deze goed aansluit op de muur. Gebruik afstandhouders, deze zorgen ervoor dat er ruim voldoende ruimte is tussen de planken en de muur.

Stap 4: Leg de volgende planken

Leg vervolgens de volgende planken neer, waarbij je ervoor zorgt dat ze goed aansluiten op elkaar. Zorg ervoor dat er geen openingen tussen de planken zijn.

Stap 5: Snijd het laminaat op maat

Als je bij het einde van een rij komt, moet je mogelijk het laminaat op maat snijden. Gebruik hiervoor een cirkelzaag of een decoupeerzaag.

Stap 6: Werk af

Als je alle planken hebt gelegd, kun je beginnen met het afwerken van de vloer. Verwijder eerst alle afstandhouders en vul eventuele openingen tussen de planken op met kit. Plaats vervolgens plinten langs alle randen van de gehele kamer om de vloer af te werken.

Conclusie

Het leggen van visgraat laminaat is een relatief eenvoudig doe-het-zelf-project dat je in een weekend kunt voltooien. Door deze stapsgewijze handleiding te volgen, kun je gemakkelijk visgraat laminaat leggen en je huis upgraden met een nieuwe look. We hopen dat deze handleiding nuttig was en wensen je veel succes bij het leggen van visgraat laminaat!

Previous «
Next »