Maak je mancave af met industriële meubels!

  • Menfacts
  • juli 10, 2019
  • Comments Off

Je mancave is de plek om lekker in te vertoeven in je vrije tijd. Maar hoe zorg je voor een mooie uitstraling? Hier vind je diverse tips om de ruimte tot een stoer geheel aan te kleden.

Een lekkere bank om te beginnen

In een mancave moet natuurlijk een bank komen om lekker zelf en met vrienden te hangen. En dit is natuurlijk niet een standaard bank die je in een uitverkoop haalt: kies voor een mannelijke stoere bank met mooie industriële kenmerken. Daarbij kan je denken aan donkere tinten, leren bekleding  en metalen details. Vaak zijn deze banken ook erg degelijk en gaan dus lang mee. Bedenk goed van tevoren hoe je de bank wilt gaan plaatsen in het geheel: neem je een rechte bank of juist een hoekbank?

Kies een handige tafel

Bij jouw nieuwe bank hoort natuurlijk ook een stoere salontafel. Ook hierbij heb je een ruime keuze wat betreft unieke uitstraling. Een industriële salontafel maakt de zithoek compleet en kan net als de bank uit hout en metaal bestaan. Deze materialen kunnen flink wat verduren wat betreft het neerzetten en verschuiven van glazen, bakken en ga zo maar verder. Sommigen zijn zelfs met opvallende grote wielen te verplaatsen. Zo heb je een uniek en sterk meubelstuk. Neem ook eens kijkje op cavetown.nl om leuke ideeën op te doen.

Bijpassende stoelen

Natuurlijk kun je ook in jouw mancave diverse industriele stoelen plaatsen om bijvoorbeeld naast je bank te zetten of bij een (zelfgemaakte) bar. Industriële stoelen kun je kopen in diverse kleuren en materialen om zo je eigen kleuren thema te creëren in je ruimte. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een simpele poef waar je lekker onderuit gezakt in kunt hangen. Of je pakt het zelfs uit met een hangmat om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken.

Gebruik kasten

Ook in de mancave moet je natuurlijk spullen opruimen als je ze niet gebruikt. Zet hiervoor diverse kasten neer (wellicht een vitrine om jouw spullen toonbaar te laten zijn). Let er wel op dat de kasten niet te veel plek innemen, je wilt natuurlijk ook ruimte houden voor zaken als de televisie en andere entertainment. Een televisiemeubel behoort dus ook tot een mogelijkheden waarbij je consoles en toebehoren bewaart. Sommige kasten hebben net als salontafels wieltjes waardoor je ze makkelijk kunt verschuiven. Makkelijk wanneer je wilt schoonmaken of de kamer opnieuw wilt indelen! 

Previous «
Next »