Drone wakeskating: dé nieuwe rage?

  • Menfacts
  • december 3, 2018
  • Comments Off
drone wakeskating

We kenden al wakeboarding, snowboarding en skateboarding en de combinatie van deze drie activiteiten in de vorm van wakeskating. Mannen en vrouwen die op een heel dun ‘plankje’ door de sneeuw, over straat of door golvend over water zoeven en ondertussen ook nog allerlei trucs uithalen. Daar is nu echter nog een variant bij gekomen in de vorm van drone wakeskating.

Tussen de 30 en 35 kilometer per uur

Onlangs was het voor het eerst te zien, drone wakeskating. Om te begrijpen wat het precies is, gaan we even terug naar de basis. Een wakeskate is een soort van skateboard voor op het water met daarop een soort van tape om grip te houden. Wakeskating kende tot voor kort een aantal varianten: achter een kabel, achter een boot of achter een mobiele lier. In alle gevallen kunnen snelheden tussen de 30 en 35 kilometer per uur gehaald worden.

Andere trucs

Verschil met het al bekendere wakeboarding is dat je in een wakeboard in bindingen en dus min of meer vast staat. Op een wakeskate sta je daarentegen los. Wakeskating doe je op blote voeten of in speciale schoenen. Wakeskaters doen op het water ook een heel ander genre trucs dan dat we van wakeboarders gewend zijn.

Spectaculaire beelden

Nu echter, heeft de wereld ook kennis kunnen maken met drone wakeskating. De wakeskater laat zich niet voorttrekken door een boot, kabel of lier maar door een drone. Het leverde spectaculaire beelden op van een overigens zeer bedreven skater en zijn drone. Hoe de techniek van deze nieuwe manier van wakeskating precies werkt, werd in het filmpje niet duidelijk. Maar gezien het aantal views dat het filmpje ondertussen heeft kan het niet anders of dit wordt een rage onder de echte waaghalzen. Overigens was op de beelden ook te zien dat er wat betreft de start van het avontuur niets veranderd is. Wakeskaters starten vanuit het water, vanaf de wal of lopend vanaf de wal. Wordt ongetwijfeld vervolgd. En voor de niet-geoefende waaghalzen die en een wakeskate en een drone hebben: don’t try this at home!

Previous «
Next »