Uitvaartverzekering of toch zelf sparen?

  • Rogier
  • December 3, 2018
  • Comments Off

In Nederland heb je het voorrecht om zelf een uitvaartverzekering te kiezen. De verzekering is niet verplicht en dus heb je de vrijheid om zelf op zoek te gaan naar een partij die goed aansluit bij jouw wensen en budget. Maar moet ik wel een uitvaartverzekering afsluiten? Of is het slimmer om zelf te sparen voor mijn uitvaart?

Zelf sparen in veel gevallen niet voordeliger dan uitvaartverzekering

Uit onderzoek van uitvaartverzekeringwijzer.net blijkt dat het in veel gevallen niet verstandig is om zelf te sparen voor je uitvaart. Vanwege de lage rente kun je op dit moment beter kiezen voor een uitvaartverzekering met een korte premie looptijd. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een premie looptijd van 10 jaar kan het je al snel duizenden euro’s besparen dan wanneer je zelf gaat sparen voor je uitvaart.

Welke uitvaartverzekeraar is de beste? 
Het antwoord op deze vraag is niet 1-2-3 te geven. Door je wensen in kaart te brengen en de partijen met elkaar te vergelijken, komt de beste optie voor jou naar boven. Bekijk hier meer informatie over de beste uitvaartverzekeringen en kies vervolgens voor degene die het beste bij jou past. 

Uitvaartverzekeraars België 
Ben je niet woonachtig in Nederland, maar wel vanuit België op deze website terechtgekomen? Onderzoek dan welke mogelijkheden er zijn in België om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering in België is over het algemeen goedkoper dan in Nederland. DELA, Funalia en Belfius zijn enkele bekende verzekeraars. Vergelijk de beste deal online en ga voor een passende uitvaartverzekering.

Previous «
Next »