Tips voor de aanschaf van een lederhose

  • Menfacts
  • maart 27, 2019
  • Comments Off

Iedereen kent wel de traditionele Oostenrijkse lederhose. Vooral bekend als outfit tijdens het oktoberfest. Maar naast het oktoberfest wordt dit kostuum ook bij tal van andere feesten gedragen. Lederhosen zijn er in vele verschillende soorten die allemaal verschillend zijn. Zo kan je goedkope lederhosen van enkele tientjes kopen en dure echte lederhose kopen van topkwaliteit. Echte lederhosen zijn misschien wat duurder, maar hebben een lange levensduur waardoor je er jarenlang plezier van zal hebben.

Lederhosen dragen

Een lederhose mag in de Oostenrijkse Alpen niet ontbreken in je kledingkast, maar ook in Nederland is het leuk om een lederhosen in je kast te hebben liggen. Zo heb je altijd een feestoutfit. Of het nou is voor het oktoberfest of voor mee op wintersport voor tijdens de apr├Ęs ski. Lees hieronder onze tips voor de aanschaf van een lederhose!

Lederhosen kooptips

In de Oostenrijkse Alpen-cultuur is het dragen van een lederhose als man belangrijk. Dames dragen in deze cultuur dirndls. Een Dirndl is een soort jurkje dat de vrouwelijke vorm benadrukt. Op ons mannenblog geven we onze mannelijke lezers graag tips voor het kopen van lederhosen. Een lederhose kopen doe je niet zomaar, door het zeer uitgebreide aanbod is het lastig om een lederhose te kiezen. Met een echte lederhosen val je pas echt op, wij adviseren dan ook altijd om naar echte lederen lederhosen te kijken. Deze zijn hoger in kwaliteit, hebben een langere levensduur en zien er een stuk mooier uit.

Bij een goede lederhosen laat je je benen goed onder de lederhose uitkomen, laat je borstharen spreken en draag een hoed bij de outfit. Het is de bedoeling bij lederhosen dat deze goed strak zitten, dus wie mooi wilt zijn moet even doorbijten.

Previous «
Next »