• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • Wil jij je motor particulier verkopen? Lees hier 5 tips voor een snelle en succesvolle verkoop

Wil jij je motor particulier verkopen? Lees hier 5 tips voor een snelle en succesvolle verkoop

  • Menfacts
  • maart 27, 2019
  • Comments Off
motor verkopen

Ben jij in het bezit van een motor, dan zal er ook ongetwijfeld een moment komen dat je je motor wilt verkopen. Dit kan omdat je besluit niet meer te willen motorrijden of dat je een heel andere motor wilt aanschaffen. Welke redenen ook, je zult je motor moeten verkopen. Een motor verkopen is wel iets anders dan een auto verkopen. Daarom hierbij 5 tips voor een snelle en succesvolle verkoop van je motor.

1. Tijdstip

Het tijdstip wanneer jij je motor te koop aanbiedt kan een belangrijke rol spelen. Als het voorjaar start, halen veel mensen hun motor weer uit de stalling en zal er op de eerste mooie lentedag weer getourd worden. Dit is ook het moment dat er een grote vraag is naar motoren. Als je rond deze tijd je motor te koop zet, kun je de interesse wekken van mensen die zo snel mogelijk een motor nodig hebben voor het nieuwe seizoen. Een ander geschikt moment voor verkoop kan juist het einde van de zomer zijn. Je hebt dan namelijk veel minder concurrentie.

2. De staat van de motor

Het meest belangrijkste bij een motor verkopen is dat de motor in goede staat is. Ook als je al een tijdje niet gereden hebt, maak een ritje om te testen of alles nog naar behoren werkt. Zoek ook alle papieren bij elkaar, zoals het kentekenbewijs, tenaamstelling en onderhoudsboekje. Heb je ook facturen van het onderhoud? Hiermee krijgen potentiële kopers meer vertrouwen in je motor. Wil je helemaal zeker zijn, dan kun je de motor nog een grote beurt laten geven.

3. Hoe verkoop je de motor?

Met internet is het reuze makkelijk om je motor te koop te zetten. Er zijn talloze websites waar je je motor op kunt plaatsen, zoals www.marktplaats.nl of www.speurders.nl. Er zijn ook specifieke websites die enkel auto’s en motoren plaatsen, zoals www.osw.nl. Wil je ook je auto of caravan verkopen, dan kun je ook op deze website terecht. Hier je auto, motor of caravan verkopen is ook nog eens helemaal gratis. Verder kun je een briefje ophangen bij de supermarkt of je motor voor de deur zetten met een bordje ‘te koop’.

4. Maak goede foto’s

Een belangrijk onderdeel bij het online verkopen zijn de foto’s. Het is daarom belangrijk dat je heldere en duidelijke foto’s maakt van je motor. Maak foto’s van zowel foto’s van de beide zijkanten, de voorkant, de achterkant en fotografeer ook specifieke details.

5. Advertentie schrijven

Het schrijven van een verkoopadvertentie kan best wel moeilijk zijn. Naast de foto’s is een heldere beschrijving zeer belangrijk. Benadruk de unieke kenmerken van de motor en wees ook eerlijk over schade uit het verleden, onderhoudsbeurten en onderdelen die zijn vervangen. Het wekt ook vertrouwen als je je telefoonnummer vermeldt, zodat potentiële kopers je kunnen bellen.

Previous «
Next »